Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

INA očekuje da će poboljšanje nelikvidnosti Petrokemija iskoristiti za vraćanje duga

Kao jedan od najvećih vjerovnika Petrokemije, INA pozdravlja pomake u pregovorima Petrokemije s ciljem poboljšanja likvidnosti, kao i nastojanje Petrokemije za uspješno operativno restrukturiranje Društva, kaže se u priopćenju.
27. kolovoza 2016. u 17:04 0 komentara 115 prikaza
Ina
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Industrija nafte INA priopćila je da pozdravlja nastojanja Petrokemije da poboljša likvidnost i očekuje da će Petrokemija to iskoristiti za podmirenje "značajnog dijela" dugovanja prema INA-i.

Kao jedan od najvećih vjerovnika Petrokemije, INA pozdravlja pomake u pregovorima Petrokemije s ciljem poboljšanja likvidnosti, kao i nastojanje Petrokemije za uspješno operativno restrukturiranje Društva, kaže se u priopćenju.  

Ističe se kako se "INA tijekom godina pokazala stabilnim i pouzdanim partnerom Petrokemije u opskrbi plinom unatoč poteškoćama koje Petrokemija ima u ispunjavanju ugovorenih obveza plaćanja".  

Badel Prodaja kao slamka spasa Ne reagira li Vlada, Badel i Petrokemija idu u stečaj petrokemija KUTINA Petrokemija završila remont i modernizaciju postrojenja petrokemija Država napokon odlučila Petrokemiji od HBOR-a 200 milijuna kuna pomoći

INA podsjeća da je ranije ove godine i reprogramirala dospjeli dug Petrokemije, odnosno dodatno snizila cijene plina u postojećim ugovorima uz usuglašavanje načina otplate dugovanja koji Petrokemija ima prema INA-i na osnovu ranije isporučenih količina plina.   

"Imajući u vidu nadolazeće restrukturiranje Društva, a s obzirom na veliku izloženost INA-e nastavno na dugotrajna nepodmirena dugovanja Petrokemije, očekujemo kako će Petrokemija poboljšanje likvidnosti iskoristiti za podmirenje značajnog dijela dospjelih obveza prema Ini te na taj način opravdati dosadašnje povjerenje i pruženu podršku u poslovanju", kaže se u priopćenju INA-e.

Petrokemija bi do kraja ovoga mjeseca trebala naći model za realizaciju kredita od 200 milijuna kuna kojim bi vratila dugovanja INA-i i Prvom plinarskom društvu (PPD), kompanijama koje im isporučuju plin za proizvodnju. Tehnički premijer Tihomir Orešković izjavio je prije nekoliko danas da je problem kreditiranja dugovanja Petrokemije riješen te da će se za kredit dati državno jamstvo.

International Business Hotel
Luksuzno opremljen
International Business Hotel: Jedini zagrebački hotel koji se specijalizirao za biznismene
Harats
U SRCU ZAGREBA
U potrazi za dobrim pivom i još boljom atmosferom
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.