Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ičići za dvije godine dobivaju najmoderniji i najluksuzniji hotel u ovom dijelu Europe

Riva’s Hotels & Resorts
19.05.2022.
u 14:30

Uz mađarskog investitora Lorinza Meszarosa, predstavnika investitora i vlasnika DDG Grupe Denisa Šikljana i gradonačelnika Opatije Fernanda Kirigina u Ičićima svečano obilježen početak gradnje luksuznog hotela. Polaganje kamena temeljca obilježilo je dugoočekivani početak radova na jednoj od najatraktivnijih lokacija Liburnije.

Plus 30 stupnjeva za veliki događaj u Ičićima. 375 milijuna kuna vrijedna investicija, gradnje Riva’s Hotels & Resorts može početi. Doduše, ljeto će usporiti one bučne radove, no uvjeti za budući hotelski kompleks koji će izmijeniti sliku Ičića su ispunjeni. Početak svečanosti polaganja kamena temeljca pripao je Ženskoj klapi Kamelija, a kao što su kamelije zaštitni znak Opatije tako će i budući hotel zasigurno postati prepoznatljiva slika Ičića. Odmah na početku okupljenima se obratio predstavnik investitora i vlasnika DDG Grupe g. Denis Šikljan.

'' Pomalo su sam uzbuđen i emotivan kada pogledam ovo gradilište, koje sam odmah prepoznao kao potencijalnu mogućnost gradnje hotela. U pomoć sam pozvao g. Lorinza Meszarosa i jedan kišni dan u Ičičima i zajednički pogled na ovaj prostor sve je promijenio.  22 tisuće metara kvadratnih brutto razvijenog projekta, podzemna garaža s pet nadzemnih etaža, u blizini ceste  prekrasni otvoreni prostor uređen za sve građane Ičića i naše buduće goste. Planiramo urediti zelenilo, fontane, kafiće… S ovim projektom Ičići dobivaju luksuzni turizam i urbani trg kao mjesto okupljanja. Tri godine smo se borili s projektima, a pred nama je sada 24 mjeseca do velikog otvaranja, istaknuo je Šikljan u uvodnom govoru.

Riva’s Hotels & Resorts imat će 5 zvjezdica, 180 soba, 12 vila. Projekt uključuje i izgradnju prilazne ceste, pješačkog mosta do mora, novog sustava slijevanja oborinskih voda s Učke. Na javnom trgu planirane su fontane, trgovački sadržaji i kompletno hortikulturno uređenje. Liburnija je to kakvom je vidi i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

''Kada sam se kandidirao za gradonačelnika Opatije moja vizija je bila upravo onakva kakvu je danas vide g Šikljan i g. Meszaros, dakle Opatija elitnog turizma i proizvoda dodane vrijednosti. Na nama kao lokalnoj samoupravi je bilo da damo punu podršku ovom projektu što smo i učinili, suradnja je, barem s naše strane bila jako dobra nadam se da će se takva nastaviti i u buduće. Pred nama je turistička sezona,  dosegnuli smo već sada oko 200 tisuća noćenja i nadam se da ćemo biti i bolji nego rekordne 2022 godine, što investitorima daje dodatan vjetar u leđa. Uvjeren sam da će grupacija Meszaros  imati i još sličnih investicija u Opatiji.

Lorinz Meszaros, investitor projekta prve je nekretnine u Hrvatskoj kupio još 2002. godine, no ljubav prema Hrvatskoj, koju smatra svojom drugom domovinom razvio je još prije 30 godina kada je s obitelji ljetovao upravo u Opatiji.

'' Nakon nogometnog kampa u Osijeku, ovo je definitivno naša najveća investicija u Hrvatskoj na koju smo izuzetno ponosni. Oduvijek mi je bila želja investirati u gradnju hotela, i zahvaljujući poznanstvu s g. Šikljanom danas stojimo ovdje pred otvaranjem gradilišta. Hvala projektantima na jednom prekrasnom objektu, no bez lokalnih vlasti i pomoći gradonačelnika svega ovoga ne bi bilo. Suradnja s lokalnom zajednicom je dobra, a trudimo se da to bude i još bolja suradnja. Uz kupnju hotela Miramar i sa Riva’s Hotels & Resorts naša ulaganja dosežu iznos od 100 milina eura, i ono što vam mogu obećati da ovdje nećemo stati, poručio je vidno uzbuđeni mađarski investitor Lorinz Mesaros. Nakon govora i nošeni pjesmom klape Kamelija položen je kamen temeljac budućeg luksuznog hotelskog kompleksa. Prođe li sve po planu novi susret, ovoga puta sa svečanom vrpcom i škarama zakazan je u ljeto 2024.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije