Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Hrvatsku u prosincu posjetilo 14,2 posto više gostiju nego u istom mjesecu 2013. godine

Turisti u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
01.02.2015.
u 08:00

Ovo je najbolji turistički rezultat u tom mjesecu u posljednjih nekoliko godina

        Hrvatsku je u prosincu posjetilo 14,2 posto više turista, koji su ostvarili i gotovo 10 posto više noćenja, nego u prosincu 2013. godine, što je najbolji turistički rezultat u tom mjesecu u posljednjih nekoliko godina.

Od stranih gostiju najviše noćenja ostvarili su Talijani s udjelom od 13,6 posto, slijede Austrijanci, Slovenci i Nijemci s udjelima nešto malo višim od po 11 posto. Veće udjele u stranim noćenjima u prosincu imali su još turisti iz BiH (5,4%), Južne Koreje (3,5%) i iz Srbije (3,1 posto).     

>> Što su ikone hrvatskog turizma

>> Bloomberg: Hrvatska se kladi na grčku nestabilnost za veći profit u turizmu

Komentara 2

Avatar WindFucker
WindFucker
10:48 01.02.2015.

Pustite postotke, dajte konkretne brojke...

OS
osica
12:02 06.02.2015.

"ma da posjetilo, prespavalo, najelo se, izmasiralo u vellnesu sve za tridesetak Eura po osobi, a u nekim hotelima je čak 30 gostiju." Čime nam vi to mažete oči. Neki hoteljeri rade na svoju štetu i da će to nadoknaditiditi u sezoni. Osoblje mahom koristi godišnje odmore , a za plaće će se zadužiti ili nešto prodati, ako Bog da. Poslovanje u kojem gubite je dogovorna ekonomija a ne tržišna ekonomija i zato su nam svi turistički kapaciteti čak i Liburnija na prodaji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije