Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju s ministrom

Bloomberg: Hrvatska se kladi na grčku nestabilnost za veći profit u turizmu

turizam
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
30.01.2015.
u 12:10

Bloomberg piše kako "bivša država Jugioslavije koja se pridružila Europskoj uniji 2013. godine želi povećati prihode od turizma dok se bori s izlaskom iz šestogodišnje recesije"

Ministar turizma Darko Lorencin izjavio je za Bloomberg kako ćemo ove godine prihode od turističke sezone prijeći 7 milijardi eura te da će naše more privući puno više turista zbog političke nestabilnosti u konkurentnim zemljama, uključujući Grčku. Bloomberg je intervju s našim ministrom objavio pod naslovom "Hrvatska se kladi na grčku nestabilnost za veći profit u turističkoj sezoni 2015.".

– U porastu su rane rezervacije, a razlog tome mogla bi biti i percepcija turista prema događanjima u Grčkoj, Egiptu i Turskoj – komentirao je Lorencin.

Prihod od turizma prošle godine bio je oko 7 milijardi eura, gotovo jednak onome iz rekordne 2008. godine, a Lorencin kaže kako bi iduće godine mogao biti još i veći.

Bloomberg piše kako "bivša država Jugioslavije koja se pridružila Europskoj uniji 2013. godine želi povećati prihode od turizma dok se bori s izlaskom iz šestogodišnje recesije".

– Imali smo rat i političku krizu prije 25 godina zbog čega su turisti pobjegli našim mediteranskim rivalima. Zarađivati smo počeli u posljednjih nekoliko godina i pokazali smo turistima da je Hrvatska stabilna država s niskom razinom kriminala u turističkim područjima – kazao je Lorencin.

>> Prihodi od turizma u trećem kvartalu veći nego rekordne 2008

Komentara 9

DE
demmian
14:10 30.01.2015.

nešto najgluplje što može biti, je iči se hvaliti sa količinom zarađenog ... pravi ministar turizma je trebao iskoristiti priliku i reči nešto dobro o svojoj zemlji, a ne, "Grcima ide loše, pa će zato nama biti bolje"

LK
L@k@konjic@
13:22 30.01.2015.

Ja se pitam samo gdje su te silne milijarde eura od turizma? Gdje se to ulaže? Šta se radi s tim? Ja mislim da to nitko ne zna!!!!

R0
R00kie
12:59 30.01.2015.

grci su izabrali populista sad nek uzivaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije