Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HPB: Naš trag u stvaranju boljeg društva i zdravijeg planeta

Hrvatska poštanska banka
Foto: Petar Mamić, HPB
15.11.2022.
u 08:00

Svoje poslovanje i društvene inicijative HPB je posvetila jačanju gospodarstva, zaštiti okoliša, brizi za zajednicu i budućnost kakvu zaslužuju nove generacije

Hrvatska poštanska banka (HPB) svojom je misijom 'Stvaranja uvjeta za bolji život u Hrvatskoj' pokazala kako vidi vlastitu ulogu u gospodarstvu i društvu. Održivi razvoj strateška je odrednica Banke koja svoje poslovanje i društvene projekte posvećuje jačanju gospodarstva, zaštiti okoliša, brizi za zajednicu i budućnosti kakvu zaslužuju nove generacije.

Osnivanjem Ureda za održivo poslovanje 2021. HPB je još spremnija doprinositi održivoj ekonomiji i ostvarenju okolišnih (E), društvenih (S) i upravljačkih (G) ciljeva zajedno sa svojim klijentima, zaposlenicima i zajednicom.

„Uvažavajući sve brže tržišne promjene i velike klimatske rizike, svjesni smo i prihvaćamo nove odgovornosti i izazove“, poručuje Nikolina Kolarić, direktorica Ureda za održivo poslovanje HPB-a te naglašava kako su oni mnogo veći od postizanja dobrih financijskih rezultata i ostvarenih poslovnih planova.

„Naši su projekti i inicijative usmjereni ostvarivanju društvenog napretka i boljih uvjeta života, poticanju održivih poduzetničkih ideja, brizi o zdravom okolišu i okruženju svojih zaposlenika, ljudskim pravima i pravima djece te zajednici i društvu u kojem poslujemo“, navodi Kolarić koja je zajedno sa svojim novim stručnim timom intenzivno posvećena integraciji ESG čimbenika u sve poslovne segmente i aktivnosti Banke.

Odgovorno, održivo i digitalno bankarstvo uz jednak pristup svih građana i poduzetnika najvećoj mreži bankarskih usluga, podrška je klijentima HPB-a za jednostavnije poslovanje, razvoj biznisa, ugodniji život i održivu budućnost.

HPB 30 godina čuva i jača povjerenje onih s kojima posluje i zajednice čiji je dio. Danas, još hrabrije poduzima nove korake i inicijative misleći na budućnost svih nas i budućnost onih koji dolaze.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije