Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EN PRIMEUR 2017.

Graševina je žila kucavica koja nosi i razvoj gospodarstva

Graševina
Foto: PR FOTO
1/2
17.02.2017.
u 06:30

Na jučerašnjem kušanju u Zagrebu ocijenjeno je da je berba 2016. bila skromna kvalitetom, ali su vina pitka, svježa, lagana i - vrhunska

– U Slavoniji je berba 2016. bila skromna kvantitetom, ali je kvalitetom bila i više nego izvrsna. Očekujemo da će predstavljena mlada vina biti vrhunska jer su svježa, formirana, izvrsnih aroma, lagana i pitka.

Graševina je žila kucavica koje u našoj regiji ima 60 do 70% kod svakog vinara i koja nosi gospodarski razvitak, dok je crvenih sorti do 30% i ona će biti prepoznatljiva tek u sljedećih 10 godina, kazao je predsjednik udruge Graševina Croatica Vlado Krauthaker na jučerašnjem 6. premijernom kušanju mladih vina graševine, pošipa i drugih sorti En Primeur 2017.

U organizaciji HGK i udruga Graševine Croatice, Vina Dalmacije te Bregovite Hrvatske, ugostiteljima, sommelierima, vlasnicima vinoteka i javnosti u zagrebačkom se hotelu Westin predstavilo 58 vinarija – Antunović, Belje, Krauthaker, Iločki podrumi, Galić, PP Orahovica, Feravino, Grgić, Jako vino, Skaramuča..., zadovoljnih kvalitetom u svojim podrumima.

– Učinit ćemo sve da izvoz hrvatskih vina bude veći.

Godine pred nama moraju biti bolje, i po kvaliteti i po promociji i prodaji naših vina – istaknuo je na kušanju mladih vina ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

>> 'Ja sam tribidrag' - Počela utakmica za najbolje hrvatsko crno vino

>> U klijet ne nosi svoje vino, jer moglo bi se dogoditi da je bolje od domaćinova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije