Naslovnica Biznis Potrošač

Građani, oprez: Nakon trgovačkog lanca i druge tvrtke upozorile na prijevare

Važnu obavijest za građane na svojoj Facebook stranici objavili su i iz Croatia Airlinesa
13. rujna 2019. u 12:33 0 komentara 1018 prikaza
e-mail
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon što je Konzum upozorio građane da ne sudjeluju u lažnim anketama koje se koriste njihovim logom i fotografijama i neke druge tvrtke obavijestile su građane da ne nasjedaju na lažne poruke, mailove i nagradne igre.

Konzum Lažne ankete Trgovački lanac upozorio na prevaru: Ne šaljite im osobne podatke

Obavijest je na svojim internetskim stranicama objavila i Raiffeisen banka.

"Poštovani klijenti,

želimo vas upozoriti kako su primijećeni maliciozni e-mailovi koji su naizgled poslani s adrese info@rba.hr s naslovom „Swift potvrdni dokument o deviznoj transakciji“ i potencijalno malicioznim sadržajem i privitkom. Ovim putem naglašavamo da navedeni e-mailovi nisu poslani od strane Raiffeisenbank Austria d.d. te vas molimo da privitke iz mailova koji odgovaraju ovom opisu ne otvarate.

mobitel Lažna nagradna igra Ako ste dobili ovu ponudu, ne nasjedajte, riječ je o prijevari!

Također, želimo istaknuti da kontakt i web adresa koja se navodi u navedenom malicioznom mailu (www.raiffeisenbank.hr) ne postoji. Unatoč sličnosti, važno je voditi računa da je riječ o dvije različite adrese.

Želimo podsjetiti, da RBA banka od svojih korisnika nikada neće slati SWIFT potvrde mailom kao niti tražiti pristupne podatke, podatke o računima, kartičnim podacima niti ikakve osobne podatke elektroničkom poštom, telefonom, SMS porukama i sličnim kanalima.

Još vas jednom podsjećamo da ne otkrivate vaše podatke te u slučaju da mail navedenog sadržaja primite, isti izbrišete iz svoje elektroničke pošte. Ukoliko niste sigurni radi li se o lažnom e-mailu molimo kontaktirajte RBA kontaktni centar na 072 62 62 62 ili za pozive iz inozemstva na broj +385 1 659 1562", stoji u priopćenju.

Važnu obavijest za građane na svojoj Facebook stranici objavili su i iz Croatia Airlinesa.

"Nastavno na pristigle upite, želimo obavijestiti sve zainteresirane korisnike da Croatia Airlines NE provodi nagradnu igru/anketu na stranici "croatiaairlines.monster," niti poklanja nagradne karte. Croatia Airlines nije vlasnik navedene domene, ne održava tu web stranicu, niti je na bilo koji način povezana s istom", objavili su.

Video: Žena razbila auto mužu koji ju je prevario

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.