Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMOGUĆAVA UMFO

Gospodin Fin savjetuje poslodavcima: Ovo su sve pogodnosti ako radnicima uplaćujete dobrovoljnu mirovinsku štednju

26.12.2020.
u 17:52

Uplate u dobrovoljni mirovinski fond potpuno su fleksibilne. Poslodavci mogu za svoje zaposlenike uplaćivati kada i kako žele: godišnje, mjesečno, kvartalno, polugodišnje te mijenjati dinamiku i iznose

Kako nagraditi i motivirati najbolje zaposlenike? Jedna od porezno najisplativijih i najjedostavnijih uplata za poslodavce je dobrovoljna mirovinska štednja. Poslodavac koji plaća premiju dobrovoljnog mirovinskog osiguranja po jednom zaposleniku može neoporezivo uplatiti do 500 kuna mjesečno ili 6000 kuna godišnje. Cijeli iznos koji uplati kao dobrovoljnu mirovinsku štednju zaposlenicima, poslodavcu je i porezno priznati rashod te mu umanjuje osnovicu poreza na dobit. Dio je to korisnih informacija koje nam daje Gospodin Fin, prvi virtualni financijski pomoćnik mirovinskih fondova.

UPOZNAJTE GOSPODINA FINA I SAZNAJTE KAKO DO 750 KUNA POTICAJA! KLIKNITE OVDJE!

Uplata od 500 kuna mjesečno u dobrovoljni mirovinski fond po zaposleniku upola je manji trošak za poslodavca u odnosu na povećanje neto plaće radniku za isti iznos. Evo računice: ako poslodavac zaposleniku koji prima neto plaću od 7000 kuna odluči dati povišicu od 500 kuna, ukupan trošak povišice za samca u Zagrebu iznositi će 1016 kuna mjesečno. Na istu uplatu od 500 kuna mjesečno u dobrovoljni mirovinski fond po zaposleniku ne plaća nikakav dodatni trošak. Osim toga, za povišicu kroz uplatu u dobrovoljni mirovinski fond ne treba mijenjati ugovor o radu.

Uplate u dobrovoljni mirovinski fond potpuno su fleksibilne. Poslodavci mogu za svoje zaposlenike uplaćivati kada i kako žele: godišnje, mjesečno, kvartalno, polugodišnje te mijenjati dinamiku i iznose. Također, mogu svim zaposlenicima uplaćivati isti iznos ili ga odrediti za svakog svog radnika individualno.

Andrijana Mušura Gabor, osnivačica laboratorija za bihevioralnu i eksperimentalnu ekonomiju na ZŠEM-u, koja je među prvima u Hrvatskoj doktorirala u području ekonomske psihologije, ističe da svaki uspješan poslodavac zna da dobri radnici zlata vrijede, međutim, pridobiti najbolje nije uvijek jednostavno, pogotovo ako ih ne možete privući većom plaćom.

'Brojna istraživanja pokazala su da nam novac nije najvažniji motivator u poslu. Zato poslodavci pokušavaju radnike privući nematerijalnim pogodnostima poput više slobodnih dana ili povlasticama kao što je dobrovoljna mirovinska štednja koju uplaćuju svom zaposleniku. Tvrtke se tako pozicioniraju kao poželjni poslodavci i radnicima šalju poruku: brinemo za vas! Pritom je sva uplaćena dobrovoljna štednja koju uplaćuje poslodavac uvijek u vlasništvu zaposlenika', ističe Andrijana Mušura Gabor.

UPOZNAJTE GOSPODINA FINA I SAZNAJTE KAKO DO 750 KUNA POTICAJA! KLIKNITE OVDJE!

Sve ove, ali i ostale korisne informacije o drugom i trećem mirovinskom stupu te kako napraviti dobar plan za mirovinu pratite na digitalnoj platformi umfo.hr. Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava predstavlja vam interaktivni, omnichannel serijal 'Think Fin: Financije za svakoga'. Dio je to projekta jačanja financijske pismenosti koji provodi UMFO. Donosimo analize vodećih hrvatskih ekonomista, financijskih i bihevioralnih stručnjaka koji će vam približiti trendove i ponuditi relevantna objašnjenja za planiranje boljih umirovljeničkih dana, a uz prvog hrvatskog virtualnog financijskog pomoćnika Gospodina Fina na Viberu možete dobiti i dodatne, personalizirane informacije!

Upoznajte Gospodina Fina na Viberu i saznajte kako dobiti 750 kuna poticaja!

Koje su sve olakšice za poslodavce koji uplaćuju dobrovoljnu mirovinsku štednju te kako zaposlenici na te uplate još ostvaruju prinose fonda te državne poticaje do 750 kuna godišnje, doznajte u razgovoru s Gospodinom Finom, prvim virtualnim financijskim pomoćnikom mirovinskih fondova koji daje korisne informacije o drugom i trećem mirovinskom stupu te vam pomaže štedjeti za mirovinu. Nastao je u partnerstvu mirovinskih fondova s vodećom hrvatskom IT tvrtkom Infobip i u suradnji s bihevioralnom stručnjakinjom sa ZŠEM-a dr.sc. Andrijanom Mušurom Gabor. 'Neovisno o tome jeste li mirovinski znalac ili ste tek dobili prvi posao, Gospodin Fin je definitivno osoba s kojom želite pročavrljati!', ističe Andrijana Mušura Gabor.

SKENIRAJ QR KOD ILI KLIKNI OVDJE I ZAPOČNI RAZGOVOR

'Tehnološka revolucija pokrenuta pojavom tehnologija kao što su 'cloud' i 'mobile computing', 'big data analytics' i  'machine learning' otvara potpuno nove servise i mogućnosti koje države na svim razinama mogu pružiti svojim građanima. Ove tehnologije odavno nisu rezervirane samo za Fortune 500 kompanije i građani s pravom očekuju efikasne digitalne servise u raznim područjima života, a jedno od važnijih je upravljanje osobnim financijama. Digitalizacija društva za rezultat treba imati povećanu efikasnost i olakšane procese, a to će u konačnici doprinijeti povećanju zadovoljstva građana. Tehnologija tako donosi značajnu korist zajednici i cijelom društvu', poručuju iz Infobipa. S Gospodinom Finom možete odmah razgovarati na Viberu!

ZAPOČNI RAZGOVOR S GOSPODINOM FINOM!

Dobro je znati!

Na web stranici Hanfe dostupan je popis svih otvorenih i zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova koji posluju u Hrvatskoj. Dostupna je i sva zakonska regulativa, zakoni i pravilnici, kojima se uređuje njihovo osnivanje i poslovanje. Zakonom o obveznim mirovinskim fondovima i Zakonom o dobrovoljnim mirovinskim fondovima uređuje se osnivanje i poslovanje obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova, osnivanje i poslovanje mirovinskih društava za upravljanje mirovinskim fondovima te poslovanje Središnjega registra osiguranika. Hanfa

Prilog je napravljen u skladu s najvišim profesionalnim standardima u produkciji native tima Večernjeg i Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, u suradnji s agencijom za premium sadržaj i tehnologiju 01 Content & Technology – C3 Croatia.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije