Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakvo je stanje?

Goldman Sachs istražio svoje pripravnike: Čak 83% stažista uvelo bi porez na CO2

Goldman Sachs
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL
23.09.2019.
u 15:30

Više od trećine želi osam sati spavanja, 18% ih treba kofein, a za 14% je boca vode ključna

Goldman Sachs obavio je opsežno globalno istraživanje svojih 1800 pripravnika iz generacije Z i otkrio iznenađujuće rezultate o njihovim pogledima na život, piše Markets Insider. Istaknuli su nekoliko ključnih nalaza – 85% ih se zalaže za legalizaciju kanabisa za medicinsku uporabu i 48% je globalno za legalizaciju rekreacijske upotrebe, dok je 72% britanskih stažista podržalo drugi referendum o Brexitu.

Čak 83% uvelo bi porez na emisije ugljika, a na samo 4% influenceri utječu kad odlučuju o kupnji. Kad putuju, 75% ih radije boravi u hotelima, a Airbnb bi ih izabralo samo 29%. Više od trećine želi osam sati spavanja, 18% ih treba kofein, a za 14% je boca vode ključna. Kad je riječ o karijeri, za većinu je najvažniji posao koji obavljaju (98%) i rad s pravim ljudima (96%), a ne poslodavac. Veličina poslodavca nije im toliko važna (29%) kao ni sloboda da za posao oblače što žele (32%).

Kada su u pitanju ravnoteža između posla i života, gotovo dvije trećine ih želi provoditi vrijeme s voljenim osobama, a samo trećina misli da će se američko gospodarstvo poboljšati. Zanimljivo je da se postupak odabira za staž u investicijskoj banci smatra jednim od najstrožih u svijetu financija te je ovaj dio generacije Z (od 16-24 godine) vjerojatno obrazovaniji, usmjeren prema rezultatima i konkurentniji od prosjeka. Dolaze s 465 sveučilišta i govore 46 jezika, a studirali su 61 različito područje znanosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije