Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.02.2014. u 14:00

Pesimizam se zavukao ispod kože svakog potencijalnog potrošača

Teška poslovna godina i borba tvrtki za preživljavanje sada se vidi i na papiru. Ovaj bi se petak, kada je na Zagrebačku burzu pristiglo najviše financijskih izvještaja o poslovanju, prema rezultatima prije moglo pamtiti kao crni petak nego po činjenici da se slavi Valentinovo. Ništa ružičasto nema u brojkama koje pokazuju da su banke izgubile 70 posto neto dobiti, što ne znači samo da je kriza toliko duboka da nagriza i financijsku industriju već i da nas iduće godine čekaju još veći problemi jer manja zarada banaka znači i potencijalni problem s kreditiranjem u idućem razdoblju te konzervativnijom politikom banaka, što će se odraziti na građane i tvrtke.

Lošije su poslovali i telekomi koji su uvijek bili zvijezde našeg gospodarstva, a to je prije svega posljedica pada kupovne moći građana koji ne mogu financirati rast na prezasićenom tržištu. Nadu bude proizvođači hrane i izvoznici, jer su poboljšali loš performans domaćeg gospodarstva. Minusi, gubici, izgubljene neto zarade nisu nikakvo iznenađenje u ekonomiji u kojoj se pesimizam zavukao duboko ispod kože svakog potencijalnog potrošača. Prošla poslovna godina još je jedna u nizu koje je najbolje što prije zaboraviti. Problem je što će se i nakon 2014. pisati slični tekstovi.

>> Ina iskazala 1,5 milijardi gubitka, Linić šalje kontrolu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije