Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol

'Uz prometnice se moraju razvijati i punionice'

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
02.12.2017.
u 19:39

U turizmu smo financirali 70 projekata, siguran sam da će u idućim razdobljima interes biti i veći, kaže direktor Fonda D. Ponoš

Turistički sektor je do sada bio uglavnom izuzet iz poticaja za energetsku učinkovitost, no tu postoji velika prilika za investicije te će, kako sami Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), tako i prateće financijske institucije u idućem razdoblju usmjeriti fokus na ovu djelatnost, rečeno je na panelu “Poticanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru”, koji je održan u petak u sklopu investicijskog sajma Rexpo u Zagrebu.


Dubravko Ponoš, direktor FZOEU-a, istaknuo je tom prigodom da je Fond dosad uložio 1,6 milijarde kuna u projekte energetske obnove. – Dodatno je 15,6 milijuna kuna investirano isključivo u turistički sektor upravo za tu namjenu. Riječ je o 70 projekata, a siguran sam da će u idućim razdobljima interes biti i veći – najavio je Ponoš. Dodao je da se u kontekstu turizma ne smije zanemariti ni promet jer nas na tom području očekuje znatna transformacija.

“Potrebno je razvijati infrastrukturu uz prometnice – punionice, ali i u smislu turističke ponude gradova koji će morati ponuditi alternativna rješenja mobilnosti, poput sustava javnih bicikala.

Ekologija na Zagrebačkom pročistaču:

1/30

Komentara 1

IL
ilijan1a
20:44 02.12.2017.

Dolje El. automobili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije