Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prognoze

Fitch potvrdio 'BB' rejting Hrvatske i stabilne izglede

Sabor,Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.02.2015.
u 09:16

Posljednji podaci ukazuju na rast proračunskih prihoda, uglavnom od PDV-a, što je više nego nadoknadilo pritiske na rashode i dovelo do smanjenja deficita opće države na 5 posto BDP-a u 2014. godini

Agencija Fitch Ratings potvrdila je dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske u stranoj valuti na 'BB' i 'BB+' rejting u domaćoj valuti, kao i stabilne izglede, piše HRT.

Fitch objašnjava kako je lanjski rast duga i deficita države bio očekivan, s obzirom na primjenu nove Eurostatove ESA 2010 metodologije izračuna, i da je taj izračun imao samo marginalni utjecaj na deficite.

Fitch navodi da posljednji podaci ukazuju na rast proračunskih prihoda, uglavnom od PDV-a, što je više nego nadoknadilo pritiske na rashode i dovelo do smanjenja deficita opće države na 5 posto BDP-a u 2014. godini.

>> Fitch: Skeptični smo da će Vlada prije izbora toliko sniziti troškove

Komentara 16

Avatar comparator
comparator
09:46 07.02.2015.

Tu je jedino stabilna budalaština . Ma ne može me nikakav " fičfirić" uvijeriti u nemanje vlastitih interesa tih agencija.Naravno interes agencija je plasiranje kredita preko Hrvatske za koje garantira Evropska zajednica. Opet smo u "vrzinom kolu".

LI
lika64
09:48 07.02.2015.

rast od pdv, pa zato i dižu cijenu benzina kao da je barel 100$

DA
DARC2332
11:52 07.02.2015.

kako vanjska bagra kaze tako ce nam bit! bas smo drzava. uvjek cemo bit sluge i robovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije