Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska kontrola zračne plovidbe

EU će za osam projekata dati 117 milijuna kuna

Kontrola
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
22.07.2016.
u 13:33

Europska komisija odobrila je Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe sufinanciranje osam projekta

Europska komisija odobrila je Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe sufinanciranje osam projekta  sredstvima Instrumenta za povezivanje Europe (CEF).  

Ti projekti su ukupno vrijedni oko 138 milijuna kuna, a EU će ih sufinancirati sa 85 posto odnosno s iznosom od 117 milijuna.

U HKZP-u kažu da će se realizacijom tih projekata povećati razina sigurnosti zračnog prometa i omogućiti kvalitetnija usluga zračnim prijevoznicima. Šest projekta je pri tom iz klastera SESAR

projekta za tehničko unaprijeđenja u sustavu upravljanja zračnim prometom. HKZP je dobio među ostalim i europska sredstava i to 4,3 milijuna eura za radar  na aerodormskoj kontroli zračnog prometa na Zračnoj luci Zagreb koji će sek oristiti za nadzor prometA i vođenje zrakoplova na zemlji.

Kontrolori sad taj posao obavljaju vizualnim kontaktom iz tornja.

Dragan Bilać, direktor HKZP-a je naveo da će realizacija projekti koje će sufinancirati EU  imati za posljedicu manje torškove za aviokompanije pa bi se to onda moglo odraziti i na cijene zrakoplovnih karata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije