Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervencija

Kašnjenje u hrvatskom zračnom prostoru postalo i europski problem

13.05.2013., Zagreb, Pleso - Slijetanje zrakoplova Bombardier Dash 8 Q400 hrvatske avionske kompanije Croatia Airlines. Photo: Borna Filic/PIXSELL
10.07.2015.
u 17:00

Sultana je pokušao pomiriti upravu i kontrolore koji se nikako ne mogu dogovoriti o novom kolektivnom ugovoru

Zbog problema s kašnjenjem u hrvatskom zračnom prostoru, koje u zadnjih mjesec dana iznosi čak 96.000 minuta, odnosno dvije minute po letu, Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe u utorak je posjetio direktor za upravljanje mrežom Eurocontrola Joe Sultana.

U HKZP-u kažu da je Sultana došao na poziv direktora Dragana Bilaća te da je, osim s direktorom, razgovarao i s predstavnicima Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja. Cilj tih razgovora bio je, navode, dogovor sindikata i uprave u vezi s angažmanom za ovu ljetnu sezonu, kao i za sljedeće dvije sezone.

Sultana je pokušao pomiriti upravu i kontrolore koji se nikako ne mogu dogovoriti o novom kolektivnom ugovoru. U HKZP-u kažu da je u tim razgovorima prepoznata važnost angažmana svih, od uprave do zaposlenika i sindikata, kako bi se u ovoj sezoni osigurala dovoljno visoka kvaliteta usluga njihovim korisnicima, prije svega zrakoplovnim kompanijama.

>>Ovom se rutom kretao srušeni malezijski zrakoplov

>>Od 8 ujutro nebo nad Europom u tri zone, dvije otvorene za letenje

Komentara 5

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:14 10.07.2015.

Opet bumo dobili po piksi od Europe.

MA
manbor
10:09 11.07.2015.

Ma zar ne vidite da je u Croatiji javasluk...Vec duze se ponasaju koda mogu zivit bez putnika...Liberalizacija neba iznad Hrvatske i dopustit konkurenciji da leti za Hrvatsku...Kako more Air Serbija tako povoljno letit???..Proslo je vrime monopola i sikaniranja, a da ne nabrajam cijene karata...

Avatar Jorge
Jorge
19:58 10.07.2015.

Vjerojatno jedina kontrola u svijetu koja ne ostvaruje dobit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije