Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija

Energetska učinkovitost 
otvorit će u deset godina 50.000 radnih mjesta

konferencija
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
15.09.2015.
u 07:00

Na drugoj konferenciji o energetskoj učinkovitosti u organizaciji Poslovnog dnevnika glavna su tema daljnje uštede energije

Efikasno upravljanje potrošnjom energije jedan je od najvećih izazova EU, no za Hrvatsku to je i velika investicijska prilika za zapošljavanje velikog broja ljudi, rečeno je na prezentaciji Druge stručne konferencije Energetska učinkovitost 2015. koja se sutra održava u organizaciji Poslovnog dnevnika u Zagrebu, u Kongresnom centru Forum. Središnji panel bit će na temu "Hrvatska – mala zemlja za velike energetske uštede".

Investicije u energetsku učinkovitost će u idućih 10 do 20 godina otvoriti u Hrvatskoj oko 50 tisuća radnih mjesta kazao je Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, na konferenciji za novinare u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode u povodu sljedećeg energetskog događanja.

Šimatović je najavio da će se na konferenciji naći velik broj sudionika sustava energetske učinkovitosti, a posebnim će se prezentacijama o toj temi predstaviti Rijeka, Čakovec, Koprivnica, Krapinsko-zagorska županija te tvrtka Ivančica iz Ivanca u Varaždinskoj županiji. Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, također je istaknuo važnost investicija u energetsku učinkovitost za smanjenje nezaposlenosti.

– Praksa pokazuje da 15 milijuna kuna ulaganja u energetsku učinkovitost otvara 40 radnih mjesta. FZOEU je u zadnjih tri godine sufinancirao kroz različite programe projekte vrijedne 2,2 milijardi kuna, a to je otvorilo 6000 radnih mjesta. Ako bi se gledala sva ulaganja u energetsku učinkovitost, u ovom je razdoblju u Hrvatskoj zaposleno 11 tisuća ljudi kazao je Müller.

>> Oznake energetske učinkovitosti, neće više biti A+++, nego od A do G

>> Za obnovu kuća stiglo 12.000 zahtjeva građana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije