Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Statistički podaci

DZS: pad broja zaposlenih u industriji

proizvodnja
Foto: HaloPix/Pixsell
1/2
30.11.2015.
u 09:20

U prvih deset mjeseci ove godine proizvodnost rada u hrvatskoj industriji porasla je za 3,2 posto

Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji bio je u listopadu 0,2 posto manji u odnosu na rujan, dok je u usporedbi s brojem zaposlenih u listopadu prošle godine smanjen za 0,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

Usporedno sa smanjenjem broja zaposlenih na godišnjoj razini, u prvih deset mjeseci ove godine proizvodnost rada u hrvatskoj industriji porasla je za 3,2 posto prema istom lanjskom razdoblju.

Statistički podaci prema djelatnostima pokazuju da je u listopadu na mjesečnoj razini broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji bio manji za 0,2 posto, a u rudarstvu i vađenju smanjen je za 0,3 posto.

U opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji broj zaposlenih je veći za 0,1 posto.

Na međugodišnjoj razini, u prerađivačkoj je industriji, koja zapošljava 90,82 posto svih zaposlenih u industriji, u listopadu bilo 0,1 posto manje zaposlenih.

Broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju istodobno je smanjen za 7,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,1 posto.

Podaci o proizvodnosti rada pokazuju, pak, da je u prvih deset mjeseci ove godine, u odnosu isto lanjsko razdoblje, proizvodnost rada u prerađivačkoj industriji porasla za 3,7 posto.

Proizvodnost u rudarstvu i vađenju povećana je za 10,7 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji pala za 2,2 posto.

Komentara 2

Avatar Peterančan
Peterančan
10:15 30.11.2015.

Al zato raste broj komunjara u neefikasnim ministarstvima.

TH
than
00:00 01.12.2015.

Kao da je to briga za Zokija i drustvo. Eto ispada da raste BDP. Istina, necemo spominjati da raste silnim zaduzenjima i to sto se preprodaje roba dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije