Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAGANJE U LJUDE

Dukat traži 70 sezonaca, a Ikea uvodi nove pogonosti za zaposlenike

Dukat
Foto: Promo
07.03.2020.
u 12:40

Poslodavci sve više ulažu u nove i postojeće radnike.

Ikea Hrvatska uvela je novi oblik poticaja – Mjesec prilagodbe za roditelje, kako bi dodatno pomogla svojim zaposlenicima s malom djecom i pokazala im da uvažava njihov privatni život, priopćili su iz te kompanije. Svi zaposlenici tvrtke koji su postali roditelji i koristili su roditeljski dopust sada će – po povratku na posao – prvih mjesec dana moći raditi pola ugovorenog radnog vremena, a bit će plaćeni kao da su radili puno radno vrijeme.

– Svjesni smo da povratak na posao nakon roditeljskog dopusta može biti stresan svim članovima obitelji. Zato nakon uvođenja jednomjesečnog dopusta za tate ove godine idemo korak dalje te uvodimo mjeru koja će olakšati povratak na posao zaposlenicima koji su koristili roditeljski dopust, ali i njihovoj djeci prilagodbu na novu situaciju – istaknuo je Nikolaos Migkianis, direktor robne kuće Ikea Zagreb.

Podsjetimo, Ikea je prije godinu i pol uvela i mjesec dana plaćenog dopusta za sve nove tate, koji mogu koristiti nakon što se njihove partnerice vrate s dopusta. Potonja, kao i ova nova pogodnost, dio su šireg pristupa organizacije IKEA jugoistočna Europa za unapređenje rodne ravnopravnosti u zajednici te nastojanja da zaposlenicama i zaposlenicima pokaže da ih cijeni kao cjelovite ličnosti.

Dukat, pak, priopćeno je iz tog prehrambenog diva u sastavu Lactalisa, sezonskim skladišnim radnicima u Zagrebu i u Splitu osigurava redovite mjesečne stimulacije u iznosu do 2000 kuna te nagradu u visini jedne mjesečne neto plaće po završetku sezonskog zaposlenja. Tvrtka je, naime, otvorila natječaj za zapošljavanje više od 70 sezonskih radnika diljem zemlje, a potencijalni kandidati informacije o otvorenim pozicijama mogu pronaći na specijaliziranim sezonskim karijernim stranicama www.sezonaudukatu.hr.

Sezonska radna mjesta otvorena su u najvećim odjelima Dukata – u logistici, proizvodnji i prodaji, a traže se i vozači u domaćem i međunarodnom prometu. Kandidatima za sezonske poslove Dukat nudi zapošljavanje u razdoblju od travnja do rujna, ali i tijekom kraćeg razdoblja, ovisno o preferencijama zaposlenika.

– Nadalje, s ciljem zadržavanja najkvalitetnijeg kadra koji želi nastaviti raditi u kompaniji i nakon uspješno odrađene sezone, Dukat nudi mogućnost stalnog zapošljavanja, status stalnog sezonca ili pak prednost pri zapošljavanju za sljedeću sezonu – kažu iz Dukata.

Posebnu pozornost pridaju uvođenju u posao sezonskih zaposlenika razrađenim sustavom edukacija te uz pomoć i podršku internih trenera.

– Ostvarenje ciljeva, motiviranost i angažiranost sezonskih zaposlenika redovito se prate, evaluiraju i nagrađuju – istaknuli su iz Dukata. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije