Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI

Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika

HUO
17.05.2021.
u 09:50

Ne propustite video emisiju SIGURNIJE SUTRA u sklopu koje će stručnjaci i osobe iz javnog života progovoriti o financijskoj pismenosti i svijetu osiguranja

Kroz cijeli naš privatni i poslovni život izloženi smo različitim rizicima. Od zdravstvenih i imovinskih, preko nesretnih slučajeva, pa sve do rizika za poslovanje. Ako ne znamo na koji se način od tih rizika možemo osigurati i financijski zaštititi, u slučaju da se neki od njih ostvare, možemo se naći u ozbiljnim životnim ili poslovnim problemima.

S obzirom na još uvijek nedovoljnu razinu financijske pismenosti u Hrvatskoj koja obuhvaća aspekt znanja i pitanje osobne odgovornosti, od iznimne je važnosti podignuti svijest građana o nužnosti ulaganja u osiguranje, stoga Večernji list u suradnji s Hrvatskim uredom za osiguranje ekskluzivno donosi video emisiju Sigurnije sutra na Večernji TV-u u sklopu koje će renomirani stručnjaci i osobe iz javnog života progovoriti o svijetu osiguranja.

Video emisija dio je informativno-edukativnog projekta financijske pismenosti na području osiguranja u organizaciji društava za osiguranje i Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) koji već niz godina provode aktivnosti s ciljem afirmacije i popularizacije financijske pismenosti građana, a posebice mladih. Ovaj zajednički projekt osiguratelja podupire i Udruženje osiguravatelja Hrvatske gospodarske komore. Projekt financijske pismenosti provodi se od 2015. godine, a nastao je nakon višegodišnje inicijative društava za osiguranje i Hrvatskog ureda za osiguranje te zaključka Vlade iz 2011. godine kojim je Vlada zadužila Ministarstvo financija da u suradnji s nadležnim ministarstvima i zainteresiranim predstavnicima znanstvenih i obrazovnih tijela, potrošača i financijske industrije pripremi prijedlog Strateškog okvira financijske pismenosti potrošača. Projekt se provodi u okviru Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2015. do 2020. godine, a u izradi je i Nacionalni strateški okvir financijske pismenosti za razdoblje od 2021. do 2026. godine. Projekt Financijska pismenost 2021. predstavlja krunu dugogodišnjeg rada na podizanju svijesti mladih o važnosti financijske pismenosti i osiguranja.

Zašto je danas, možda više nego ikad prije, važno imati osiguranje, čemu ono zapravo služi, koje su glavne vrste te kako građani percipiraju važnost i ulogu osiguranja samo su neka od pitanja na koja će u video emisiji Sigurnije sutra odgovore ponuditi voditeljica pravnih poslova i projekata Hrvatskog ureda za osiguranje Nives Grgurić, izv.prof.dr.sc. Jakša Krišto s Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu,  izv.prof.dr.sc. Jasminka Lažnjak s Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i televizijska voditeljica Ana Radišić. Pod moderatorskom palicom voditeljice Ive Šulentić potaknut će nas na promišljanje o vlastitoj budućnosti, podsjetiti na rizike koji se mogu dogoditi te nas upoznati sa svim prednostima osiguranja. U razgovoru će se također osvrnuti na nedavno provedeno istraživanje agencije IPSOS PULS o stavovima građana Republike Hrvatske o osiguranjima, a imat ćemo i priliku poslušati mišljenja studenata na temu osiguranja, kao i saznati koje aktivnosti na području financijske pismenosti provodi Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA).

Video emisija Sigurnije sutra prikazat će se u četvrtak 20. svibnja 2021. s početkom u 13 sati, a možete ju pogledati na vecernji.hr, Youtube kanalu Večernjeg lista i Facebook profilu Večernjeg lista. Poslušajte savjete stručnjaka i saznajte kako se zaštititi od potencijalnih privatnih i poslovnih rizika.

Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskim uredom za osiguranje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije