Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Dogodine 930 mil. eura investicija, 15 posto više nego lani

U zdravstvenom turizmu, koji će potaknuti Zakon o pružanju usluga u turizmu, leži 350 mil. eura investicija
14. listopada 2017. u 16:38 0 komentara 691 prikaza
Danas turizam manje slavimo, sve češće kritiziramo zaboravljajući što bi bilo kad ga ne bi bilo.
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Dosad smo imali 17,3 milijuna gostiju i 98,5 milijuna noćenja. To je 12-13% bolje nego lani, a jako su dobri i financijski rezultati. U prvom polugodištu turizam je donio 11% veće prihode nego lani.

Ivana Žigić Town Sight S 13 godina iskustva rada u turizmu pokrenula vlastiti posao

Godina je bila uspješna i mjereno investicijama u turizmu, bilo ih je oko 800 milijuna eura, a dogodine bi ih, prema našim anketama, moglo biti 930 milijuna eura.

To je 15% više nego ove godine i skoro 40% više nego 2015., pohvalio se ministar Gari Cappelli najnovijim brojkama, predstavljajući Prijedlog Zakona o pružanju usluga u turizmu. Ističe da će taj zakon napokon dati poticaj zdravstvenom turizmu u kojem leži investicijski potencijal od 350 milijuna eura. Trebao bi stupiti na snagu u srpnju 2018., a turističke će agencije moći pružati pakete zdravstvenih usluga i u našim specijalnim bolnicama, lječilištima i privatnim poliklinikama, kaže ministar.

Gari Cappelli SKUP U ILOKU Turizam je dobar razlog za ostanak na selu Slavonija Turizam Nijemci po povratku kućama: 'Iz Slavonije jednostavno ne možete otići gladni' Nova rent a car World Travel Award Tvrtka NOVA rent a car osvojila veliko priznanje u turizmu

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.