Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CAPPELLI O TURIZMU

Dogodine 930 mil. eura investicija, 15 posto više nego lani

Danas turizam manje slavimo, sve češće kritiziramo zaboravljajući što bi bilo kad ga ne bi bilo.
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
14.10.2017.
u 16:38

U zdravstvenom turizmu, koji će potaknuti Zakon o pružanju usluga u turizmu, leži 350 mil. eura investicija

Dosad smo imali 17,3 milijuna gostiju i 98,5 milijuna noćenja. To je 12-13% bolje nego lani, a jako su dobri i financijski rezultati. U prvom polugodištu turizam je donio 11% veće prihode nego lani.

Godina je bila uspješna i mjereno investicijama u turizmu, bilo ih je oko 800 milijuna eura, a dogodine bi ih, prema našim anketama, moglo biti 930 milijuna eura.

To je 15% više nego ove godine i skoro 40% više nego 2015., pohvalio se ministar Gari Cappelli najnovijim brojkama, predstavljajući Prijedlog Zakona o pružanju usluga u turizmu. Ističe da će taj zakon napokon dati poticaj zdravstvenom turizmu u kojem leži investicijski potencijal od 350 milijuna eura. Trebao bi stupiti na snagu u srpnju 2018., a turističke će agencije moći pružati pakete zdravstvenih usluga i u našim specijalnim bolnicama, lječilištima i privatnim poliklinikama, kaže ministar.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije