Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nismo izašli iz pandemije'

Direktor Goldman Sachsa: Inflacija će neko vrijeme biti povišena, no ne kao 70-ih

FILE PHOTO: David M. Solomon, Chairman and CEO of Goldman Sachs, speaks during the Milken Institute's 22nd annual Global Conference in Beverly Hills
MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL
07.12.2021.
u 16:57

Međunarodni monetarni fond prošlog je tjedna upozorio na intenziviranje inflatornih pritisaka, posebno u SAD-u

Izvršni direktor Goldman Sachsa David Solomon predviđa da će inflacija neko vrijeme biti povišena, ali ne očekuje ponavljanje rasta troškova viđenih 1970-ih, rekao je u intervjuu za američku televizijsku kuću CNBC.

"Postoji razumna šansa da će inflacija biti povećana određeno vremensko razdoblje, ali to ne znači da će biti kao 1970-ih. Treba biti oprezan i na odgovarajući način upravljati rizicima", rekao je.

Međunarodni monetarni fond prošlog je tjedna upozorio na intenziviranje inflatornih pritisaka, posebno u SAD-u, te ocijenio da bi se američki središnji bankari trebali više usredotočiti na inflacijske rizike.

Solomon je ukazao na "neizvjesnost" na globalnim financijskim tržištima zbog čimbenika koji uključuju omicron soj koronavirusa i na informacije u vezi s tempom kojim će Fed i druge središnje banke smanjiti kupovinu imovine.

"Još uvijek nismo potpuno izašli iz pandemije. Iz toga proizlazi neizvjesnost i ta će neizvjesnost utjecati na gospodarsku aktivnost. Povrh toga, imamo promjene u fiskalnoj i monetarnoj politici kako bismo to pokušali uravnotežiti. Nema sumnje da je ovo razdoblje bez presedana pa je vrlo teško predvidjeti kako ćemo izaći iz ovoga", rekao je.

VIDEO Ministar Horvat: Siguran sam u gospodarski rast i u četvrtom kvartalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije