Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Digitalizacijom zdravstva do unapređenja usluga

1. regionalnu konferenciju digitalne medicine organiziraju Večernji list, portal Ordinacija.hr te HIT konferencija
11. travnja 2016. u 19:12 0 komentara 167 prikaza
bolnica
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Predavanja o digitalizaciji zdravstva, novim sustavima koji mogu unaprijediti uslugu za pacijente te o boljoj analizi podataka samo su dio bogatog programa 1. regionalne konferencije digitalne medicine “Budućnost je sada”. Na konferenciji u organizaciji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr te HIT konferencije sudjelovat će više od 400 stručnjaka koji će u petak 15. travnja u zagrebačkom Hypo centru moći razmijeniti iskustva i planove te započeti suradnju.

– Cilj je konferencije na jednome mjestu spojiti sve sudionike zdravstvenog, farmaceutskog i IT sektora te potaknuti i ubrzati procese koji korištenjem IT-a daju bolju kvalitetu zdravstvene skrbi za pacijente – objasnio je Mladen Kovaček, jedan od organizatora iz HIT konferencije, te napomenuo kako bi se uspjehom smatrao početak konkretne suradnje između kompanija. Predavanja će na konferenciji održati upravo lideri iz vodećih zdravstvenih, farmaceutskih i IT tvrki. O svim prednostima koje donosi digitalizacija govorit će Jesus del Valle iz Bayera, a kao predstavnici domaće ICT industrije s bogatim međunarodnim iskustvom u panelu će sudjelovati i Mario Ravić te Ivan Lupić iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

– Korištenjem informacijsko-komunikacijskih sustava procesi u zdravstvu znatno se ubrzavaju pa se time podiže i efikasnost, što dokazuje i već postojeći sustav e-Recepta koji je ocijenjen najboljim u Europi – objasnio je Ivan Lupić te dodao kako se korištenjem suvremenih tehnoloških mogućnosti i analizom podataka može utjecati na unapređenje ishoda liječenja i povećanje kvalitete života.

“Digitalna konferencija u korist zdravstva” te “Partnerstvo IT-a i zdravstva” dvije su pedesetominutne rasprave na kojima će stručnjaci raspravljati o trendovima. Osim velikih kompanija, priliku će dobiti i mlade tvrtke te startupi za koje se organizira i poseban dio konferencije gdje će se predstaviti, ali i dobiti savjete za poslovanje.

>> Očekuju nas velike promjene u zdravstvu

VIP izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.