Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Gotovo 60 posto Hrvata čokoladu kupuje isključivo na akciji, a samo 2,6 posto je uopće ne jede

Čokolada
Thinkstock
24.11.2017.
u 11:06

Kada se bira između domaćih i uvoznih proizvoda, većina ispitanika, njih 63,5 posto, bira čokoladne proizvode domaćih proizvođača, dok njih 36,5 posto češće kupuje čokoladne proizvode stranih proizvođača

Istraživanje o konzumaciji čokolade, koje su proveli magazin Ja Trgovac i agencija Hendal, pokazalo je da su porijeklo i cijena gotovo podjednako važni kod kupnje čokolade.

Kada se bira između domaćih i uvoznih proizvoda, većina ispitanika, njih 63,5 posto, bira čokoladne proizvode domaćih proizvođača, dok njih 36,5 posto češće kupuje čokoladne proizvode stranih proizvođača.

Više od polovice ispitanika, njih 58,9 posto, navodi da cijena ima velik utjecaj na njihov izbor čokolade te da je kupuju isključivo na akciji, dok 41,1 posto građana uvijek kupuje istu marku čokolade bez obzira na akcije.

Istraživanje je pokazalo da je čokolada namirnica koja se najčešće konzumira nekoliko puta tjedno, što kao svoj odgovor navodi 43,9 posto ispitanika, dok je njih 33,5 posto navelo da je konzumira nekoliko puta mjesečno.

Za 10 posto ispitanika čokolada je dio svakodnevne prehrane, a jednak broj navodi da je konzumira rijetko, svega nekoliko puta godišnje. Vrlo mali broj, samo 2,6 posto ispitanika, ističe da čokoladu uopće ne konzumira.

Istraživanje je provedeno tijekom rujna na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 građana Hrvatske starijih od 15 godina, navodi se u priopćenju.

Komentara 2

Avatar Papatest
Papatest
12:21 24.11.2017.

Kao dijete nisam znao što je to čokolada,prvu sam bananu vidio u 10-toj godini a u pokušaju guljenja tenis loptice slomio sam palac mislio sam da je naranđa.

MO
moodyblues
12:46 24.11.2017.

Dan bez čokolade ili nečeg slatkog je izgubljen dan! :)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije