Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

Gotovo 60 posto Hrvata čokoladu kupuje isključivo na akciji, a samo 2,6 posto je uopće ne jede

Kada se bira između domaćih i uvoznih proizvoda, većina ispitanika, njih 63,5 posto, bira čokoladne proizvode domaćih proizvođača, dok njih 36,5 posto češće kupuje čokoladne proizvode stranih proizvođača
24. studenoga 2017. u 11:06 2 komentara 296 prikaza
Čokolada
Foto: Thinkstock

Istraživanje o konzumaciji čokolade, koje su proveli magazin Ja Trgovac i agencija Hendal, pokazalo je da su porijeklo i cijena gotovo podjednako važni kod kupnje čokolade.

čokolada mmm Još jedan razlog zašto biste trebali jesti čokoladu barem jednom tjedno

Kada se bira između domaćih i uvoznih proizvoda, većina ispitanika, njih 63,5 posto, bira čokoladne proizvode domaćih proizvođača, dok njih 36,5 posto češće kupuje čokoladne proizvode stranih proizvođača.

Više od polovice ispitanika, njih 58,9 posto, navodi da cijena ima velik utjecaj na njihov izbor čokolade te da je kupuju isključivo na akciji, dok 41,1 posto građana uvijek kupuje istu marku čokolade bez obzira na akcije.

Istraživanje je pokazalo da je čokolada namirnica koja se najčešće konzumira nekoliko puta tjedno, što kao svoj odgovor navodi 43,9 posto ispitanika, dok je njih 33,5 posto navelo da je konzumira nekoliko puta mjesečno.

Za 10 posto ispitanika čokolada je dio svakodnevne prehrane, a jednak broj navodi da je konzumira rijetko, svega nekoliko puta godišnje. Vrlo mali broj, samo 2,6 posto ispitanika, ističe da čokoladu uopće ne konzumira.

Istraživanje je provedeno tijekom rujna na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 građana Hrvatske starijih od 15 godina, navodi se u priopćenju.

Govedina Dobre vijesti Znanstvenici imaju nova saznanja o čokoladi i crvenom mesu... tamna čokolada Dobro je znati Evo zašto je čokolada odlična za vaše srce naslovnica DANAS U VEČERNJEM 82,6 % Hrvata vjeruje da nam stiže lošija hrana, a Slovenci kažu: Kod nas je ista
IZ ISTANBULA STIGLI U ZAGREB
Svaki dan pripremamo 30 vrsta baklava, nismo ih mogli napeći ni usred krize
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
  • Avatar Papatest
    Papatest:

    Kao dijete nisam znao što je to čokolada,prvu sam bananu vidio u 10-toj godini a u pokušaju guljenja tenis loptice slomio sam palac mislio sam da je naranđa.

  • moodyblues:

    Dan bez čokolade ili nečeg slatkog je izgubljen dan! :)))