Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarstvenik godine

Čitatelji biraju najbolje gospodarstvene inovacije i uspješne poslovne pothvate u hrvatskom gospodarstvu

Gospodarstvenik godine
Foto: VL
28.08.2019.
u 14:08

Večernji list i Poslovni dnevnik ponovno donose izbor za gospodarstvenika i gospodarski događaj godine

Kakvo je stvarno stanje gospodarstva u Hrvatskoj i mogu li čitatelji Večernjeg i Poslovnog dnevnika utjecati na pozitivan pomak kod malih i srednjih poduzetnika?

Upravo zato je organiziran izbor za gospodarstvenika i gospodarski događaj godine. Prvi put održan 2016. godine, služi isticanju pozitivnih primjera kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih pogona, a samim time i radnih mjesta.

Na taj način već četvrtu godinu zaredom otvaramo novi pogled na život u Hrvatskoj te ističući gospodarstveni uspjeh pružamo poticaj za male i srednje poduzetnike.

I vi možete sudjelovati u izboru

Uz to što će stručni žiri, sastavljen od vodećih hrvatskih novinara i urednika koji prate gospodarstvo, kao i predstavnika stručne i znanstvene javnosti, odabrati gospodarstvenika i gospodarski događaj godine, imaju još jedan zadatak. Nominirat će pet najboljih gospodarstvenika i gospodarskih događaja između kojih će čitatelji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika glasati za svoje favorite.

U sklopu izbora tako se dodjeljuju četiri nagrade:

  • gospodarstvenik godine
  • gospodarski događaj godine
  • gospodarstvenik godine prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika
  • gospodarski događaj godine prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika

Izbor će se održati početkom prosinca u Zagrebu.

Prošlogodišnji izbor

Titula gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine dodjeljuje se najuspješnijem i najjačem gospodarstveniku i događaju u Hrvatskoj, čije poslovanje presudno utječe na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenja ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

Po odabiru žirija, titulu gospodarstvenika godine 2018. dobio je Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris grupe, a Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, po odabiru čitatelja. Nagodba vjerovnika u Agrokoru bila je najbolji gospodarski događaj po izboru žirija, a gradnja Pelješkog mosta po izboru čitatelja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije