Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržište crnog zlata

Cijena nafte pada, pa i goriva na domaćem tržištu

gorivo dizel benzin
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
12.01.2016.
u 09:49

Analitičari Admiral Marketsa očekuju zatvaranje velikog broja bušotina te odgodu pokretanja novih projekata

Gorivo će u Hrvatskoj od utorka opet pojeftiniti, benzin za tri, a dizel za sedam lipa. Razlog je daljnji pad cijene naftnih derivata na Mediteranu. Cijene nafte na svjetskim tržištima pale su prošloga tjedna 10 posto, a dio analitičara očekuje daljnji pad.

Glavni razlog naglog pada cijene zaokret je u politici Saudijske Arabije koja više ne želi smanjivati proizvodnju kada je cijena nafte niska kako bi umjetno stvorila nestašicu pa tako i potražnju, tvrde analitičari Admiral Marketsa i dodaju da nije realno očekivati značajniji daljnji pad te da će zbog niske cijene mnoge bušotine biti zatvorene, a planirano pokretanje novih projekata da će biti odgođeno ili otkazano. Zbog niske cijene nafte očekuju se i slabiji rezultati američkih naftnih kompanija u četvrtom kvartalu 2015., koji će biti objavljeni ovaj tjedan, a što će dodatno i utjecati na tamošnje burze. 

>> Cijene nafte prošloga tjedna pale 10 posto, moguć i daljnji pad

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Oneill
Oneill
11:07 12.01.2016.

Volio bih znati zasto kod nas gorivo jos uvjek preko 1€ a drugdje daleko ispod. ?

ZA
zambezi
11:08 12.01.2016.

Kolko je nisko cijena barela,gorivo nebi smjelo bit skuplje od 4 kune. Ali o toj temi su vec svi ogorčeni vozači rekli svoja mišljenja i zaključak,a to je da se vec u litri goriva nakalemilo čuda poreza,trošarina i cestarina. I da je barel 0 kn,mi bi placali litru goriva barem 5kn.

KO
kolpomorto
14:13 13.01.2016.

kada je bila 110 dolara benzin je bio 11 kn. po tome bi sada trebao biti 4 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije