Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija Booking Manager Summit

Čarter gosti do kraja listopada potrošili su 4,8 milijardi kuna

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
19.11.2019.
u 11:12

Cilj skupa je edukacija na svim područjima koja su čarterašima potrebna u poslovanju i u suočavanju s izazovima itekako dinamične čarter industrije, ali i stvaranje novih partnerstava

Hrvatsko čarter tržište među vodećima je u svijetu s više od 4500 plovila, 140 luka nautičkog turizma i s oko 17.000 vezova. Potrošnja čarter gostiju do kraja ovogodišnjeg listopada procijenjena je na 4,8 milijardi kuna. Više od 30 posto tog novca potrošen je na kulturne, vinske i gastronomske sadržaje, a iz Hrvatske gospodarske komore poručuju kako povezivanjem to treba i povećati, kao i općenito potrošnju u čarteru.

– Čarter biznis najvažniji je segment nautičkog turizma u Hrvatskoj, a i u ovoj sezoni je to dokazao prevladavši sve poteškoće u booking – istaknuo je Ivan Soža, predsjednik HGK Županijske komore Šibenik otvarajući Booking Manager Summit, prvu konferenciju na svijetu usmjerenu edukaciji i umrežavanju yacht čarter profesionalaca.

Konferencija okupila predstavnike čarter industrije iz 30 zemalja svijeta, te i vodeće stručnjake za digitalne platforme i porezne savjetnike.

Cilj skupa je edukacija na svim područjima koja su čarterašima potrebna u poslovanju i u suočavanju s izazovima itekako dinamične čarter industrije, ali i stvaranje novih partnerstava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije