Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
destinacija izvrsnosti

Sveti Martin na Muri dobitnik još jedne EDEN nagrade

Foto: Branimir Bradarić
1/2
12.11.2019.
u 14:14

Nudi brojne prirodne resurse, etnografske sadržaje, etnografske centre, niz manifestacija, gastro i eno ponudu, biciklističke staze ali i na bogatu wellness ponudu po kojoj je, kako je rekao, Sveti Martin na Muri postao prepoznatljiva wellness i well-being destinacija u Hrvatskoj.

Sveti Martin na Muri nacionalni je pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN), kojemu je ove godine tema wellness i zdravstveni turizam, za 2019. godinu. Oni su pobjedu odnijeli u konkurenciji Krapinskih toplica, Stubičkih toplica, Tuheljskih toplica i Daruvara. Predstavljajući wellness i well-being ponudu voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula podsjetio je kako je ovo Svetom Martinu na Muri treća EDEN nagrada po čemu su jedinstveni ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi.

Podsjetio je na brojne sadržaje koje sveti Martin na Muri nudi turistima kao i na njihov prepoznatljivi slogan „Svijet zdravih užitaka“. Podsjetio je na brojne prirodne resurse, etnografske sadržaje, etnografske centre, niz manifestacija, gastro i eno ponudu, biciklističke staze ali i na bogatu wellness ponudu po kojoj je, kako je rekao, Sveti Martin na Muri postao prepoznatljiva wellness i well-being destinacija u Hrvatskoj. Tu su, kako je rekao Grula, iznimno bogata wellness i weel – being ponuda kao i mogućnost korištenja brojnih sportskih terena za odmor i rekreaciju.

-Proteklih godina imali smo i niz sportskih međunarodnih natjecanja, a u Svetom Martinu na Muri sportske pripreme pred natjecanja obavljaju i razne hrvatske reprezentativne vrste kao i međunarodni klubovi. Sveti Martin na Muri u ponudi ima oko 1.000 kreveta čija prosječna ocjena od strane gostiju iznosi 9,8 što samo govori o ponudi i kvaliteti koja im se nudi, rekao je Grula.

Direktorica sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda u HTZ-u Silvija Jačan Obratov kazala je kako su s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti i svijesti o održivom razvoju turizma te promicanju netradicionalnih turističkih destinacija naše zemlje, Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i ove godine proveli izbor nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN), na temu wellness i zdravstvenog turizma. Događanje se održava u sklopu EU projekta EDEN CROATIA 2019 koji se provodi u okviru programa Europske unije COSME te se sufinancira sredstvima Europske unije.

-Wellness i zdravstveni turizam bilježe iz godinu u godinu stopu rasta od 15-20 posto što je jedna od najznačajnijih stopa rasta koja pokazuje koliko tu još imamo neiskorištenog potencijala. Istraživanja su pokazala kako 7 posto turista neke usluge vezane za zdravstveni turizam navode kao motiv dolaska u destinaciju. Isto tako 8 posto turista navodi kako je nekakva vrsta wellnessa motiv dolaska u destinaciju. I to nam kaže koliko tu još imamo potencijala za rast, rekla je Jačan Obratov

Podsjetila je kako je Hrvatska od 2006. godine članica Europske destinacije izvrsnosti  te da EDEN projekt provodi Europska komisija. Pobjednici se biraju po precizno određenim kriterijima pri čemu svaka zemlja provodi svoj nacionalni izbor.

Ilok je odabran kao mjesto proglašavanja ovogodišnjeg EDEN pobjednika kao destinacija koja je bila pobjednik u prethodnom izboru kao dio pobjedničke EDEN destinacije za 2017. Vukovar-Vučedol-Ilok.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije