Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

Čakovčanin zbog 5,66 kuna mora platiti više od 800 kuna sudskih troškova

Iako je S.B. platio zaostatak prije primitka prijedloga za ovrhu nije platio i 5,66 kuna "na ime zakonskih zateznih kamata te nastale troškove ovršnog i parničnog postupka" zbog čega je sud donio novu odluku
11. studenoga 2019. u 10:17 1 komentara 1139 prikaza
Ilustracija
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Općinski sud u Čakovcu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj je Čakovčanin S.B. dužan HRT-u platiti 5,66 kuna, a uz to mora podmiriti sudske troškove koji iznose više od 800 kuna.

HT Pravomoćna presuda Prekršili su zakon: HT mora platiti kaznu od 28 milijuna kuna

Sredinom prosinca prošle godine HRT je pokrenuo ovrhu nad Čakovčaninom kako bi namirio dugovanje za tri mjeseca pretplate. Iznos tražbine iznosio je 240 kuna, a zahtjevali su i kamate na taj iznos. Iako je S.B. platio zaostatak prije primitka prijedloga za ovrhu, 244,19 kuna za glavnicu i dio zakonskih kamata, on nije platio i 5,66 kuna "na ime zakonskih zateznih kamata te nastale troškove ovršnog i parničnog postupka", prenosi eMedjimurje.

Sud je stoga donio odluku kojom S.B. mora platiti i tih 5,66 kuna kamate, ali s obzirom da je stranka koja je izgubila u sporu i sudske troškove koji u ovom slučaju iznose 837,50 kuna.

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
  • Avatar marela
    marela:

    Ovdje je svaki komentar suvišan. Dno dna smo