Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna rasprava

Dogodine boravišna pristojba kunu skuplja

Apartmani
Grgo Jelavić/Pixsell
07.06.2017.
u 20:00

Za domaćine u obiteljskom smještaju zasad se ne predviđaju promjene

Dok se čeka prijedlog novog zakona o boravišnoj pristojbi, koji bi lokalnoj upravi donio mogućnost da sadašnje iznose znatno uveća, na javno je savjetovanje stavljena uredba koja se odnosi na iduću turističku sezonu.

Prema njoj bi dogodine boravišna pristojba u mjestima razvrstanim u A razred,  tijekom ljetne špice, poskupila sa sedam na osam kuna, u skupini B sa šest na sedam, a u najmanje razvijenim mjestima, odnosno C skupini, s pet na 5,5 kuna.

Za domaćine u obiteljskom smještaju zasad se ne predviđaju promjene. Njima bi i dalje ostala obveza od 300 kuna po svakom krevetu koji iznajmljuju u mjestu razvrstanom u A razred. Isto je i s vikendašima, kojima se paušal od 60 kuna ne bi mijenjao. 

Što, pak, stoji u prijedlogu dugoočekivanog novog zakona o boravišnoj pristojbi, zasad nema informacija. No, u turističkom ministarstvu se svojevremeno govorilo i o udvostručenju, čak i utrostručenju sadašnjeg iznosa od sedam kuna po noćenja. Ideja je, pri tom, bila da se u zakonu navede gornji iznos do kojeg se može ići, a da lokalna uprava sama za svoje mjesto propiše konačnu ‘cifru’. Iznos boravišne pristoje kod nas se, inače, praktički nije mijenjao dvadeset godina, a mnogi konkurenti naplaćuju znatno više iznose.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije