Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREŠLI 200 KUNA

AZ obvezni mirovinski fond udvostručio vrijednost obračunske jedinice

Dinko Novoselec
Duško Marušić/PIXSELL
12.06.2014.
u 13:41

Investicijski tim AZ-a svojim je članovima udvostručio vrijednost obračunske jedinice fonda, što znači da je na uplaćenu kunu člana fonda na početku rada fonda

Vrijednost obračunske jedinice AZ obveznog mirovinskog fonda za dan 9. lipnja 2014. godine, po prvi je puta premašila vrijednost od 200 kuna i iznosila 200,2743 kune. Toznači da kuna uplaćena u AZ fond na početku rada fonda – danas vrijedi dvije. Prosječni godišnji prinos od osnivanja Fonda do 9. lipnja 2014. iznosi 5,90%.

"U ovih dvanaest godina od početka rada Fonda prošli smo zaista sve faze gospodarskog ciklusa. Od povoljnih globalnih kretanja i procvata tržišta kapitala u RH i svijetu, do globalne krize na financijskim tržištima - suočavali smo se s mnoštvom izazova koje je pred nas stavljalo upravljanje imovinom naših članova. Kroz čitavo to razdoblje vodili smo se našom investicijskom strategijom u kojoj je na prvom mjestu sigurnost imovine naših članova i ostvarivanje optimalnih prinosa", komentirao je Dinko Novoselec, predsjednik Uprave.

>> U prvi mirovinski stup prešlo više od 30.000 policajaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije