Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvenik godine

Ante Vlahović: Adris je Adris! Gradimo i ulažemo u izvrsnost

Spremni smo za nove akvizicije. naši su poslovi dugoročno održivi
04. prosinca 2018. u 08:11 1 komentara 620 prikaza
Ante Vlahović
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Gospodarstvenikom 2018. godine po izboru stručnog žirija Večernjeg lista izabran je Ante Vlahović, čelni čovjek rovinjske Adris grupe koja kontrolira ozbiljan turistički portfelj, najveću osiguravajuću kuću u Hrvatskoj, a širi se i na tržište proizvodnje hrane.

Proglašenje gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2018. godine GOSPODARSTVENIK GODINE 'Okupili smo elitu poslovnog svijeta'

- Hvala još jednom na tome što ste prepoznali ono što radimo naša tvrtka i ja. Vrednovali ste Adrisovu različitost i usmjerenost na izvrsnost i znanje, a to su temeljne pretpostavke za konkurentnost bez koje nema ni dugoročne održivosti poslovanja - rekao je Vlahović primajući nagradu.

Istaknuo je da uz poslovni uspjeh nisu nezapažene ostale ni Adrisova socijalna osjetljivost i odgovornost te da kompanija slijedi čast u poslovanju i etičke principe.  

- Adris je Adris - sažeo je poslovni moto svoje kompanije Vlahović koji je više puta tijekom godine najavio spremnost rovinjske tvrtke da nastavi širenje poslovanja i organski rast i novim akvizicijama na tržištu. To je i bio poslovni model  kojim se kompanija koju vodi prometnula u jednu od najvećih kompanija u državi. Adris grupa je u posljednjih petnaest godina povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta.

Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta! Adris je investirao više od osam milijardi kuna, od čega u turizam više od četiri milijarde kuna. Adris grupa danas posluje s godišnjim prihodom od gotovo šest milijardi kuna i zapošljava više od šest tisuća ljudi. Tri četvrtine dionica kompanije i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika, a nitko nema više od 14,1 posto udjela, koje u svojim rukama drži Vlahović.

Ante Vlahović
1 / 27
Održano proglašenje gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2018. godine

Nakon glavnog dijela turističke sezone kompanija je ostvarila 752 milijuna kuna neto dobiti. U prvih devet mjeseci imala je 4,7 milijardi kuna prihoda, čime je zabilježila porast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Zarada, odnosno neto dobit rasla je brže čak 20 posto.

Ante Vlahović
1 / 10
Proglašenje gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2018. godine
Isprobajte
Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
Arena Centar
Spoj umjetnosti, ekologije i robotike
Zemlja čudesa unutar, i izvan, trgovačkog centra na ulazu u Zagreb