Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Addiko mora vratiti 3.177 eura preplaćenih kamata i 8.600 kuna sudskih troškova

euri
Foto: DPA/PIXSELL
20.03.2019.
u 09:16

Presuda je to Općinskog suda u Zagrebu kojom je proglašena ništetnost odredaba o promjeni kamatne stope odlukom banke, i to u kreditu s valutnom klauzulom euro

Addiko banka mora platiti tužitelju 3.177 eura preplaćenih kamata u kunskoj protuvrijednosti, pripadajuće zatezne kamate te još 8.600 kuna sudskih troškova. Presuda je to Općinskog suda u Zagrebu kojom je proglašena ništetnost odredaba o promjeni kamatne stope odlukom banke, i to u kreditu s valutnom klauzulom euro, izvijestila je Udruga Franak.

Utvrđeno je kako je kamatna stopa ugovorena na jednak način kako su se ugovarale kamatne stope u kreditima s valutnom klauzulom CHF pa je sutkinja potvrdila da se presuda u slučaju franak odnosi i na kredite s valutnom klauzulom euro kada je u pitanju ugovorna odredba o nepoštenoj kamatnoj stopi.

Prigovor banke da se kolektivna presuda u slučaju franak ne odnosi na druge valute kredita otklonjen je i potvrđen je stav iz odluke Visokoga trgovačkog suda da se kolektivna presuda u slučaju franak odnosi na sve valute kredita.

Budući da se kolektivna presuda u slučaju franak odnosi i na euro kredite kada je kamatna stopa u pitanju, onda nema niti zastare potraživanja za odnosni euro kredit te su prihvaćena sva potraživanja od 2007. godine pa do dana podnošenja tužbe, stoji u presudi.

VIDEO Kako u osobni bankrot

Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
11:22 20.03.2019.

Nisu li to oni,koji reklamiraju za ulazak u partnerstvo ,bonus od 350 kn.Toliko su sigurni u ostanak klijenata u banci,da nude i 100 kn za eventualni izlazak iz postene kuce.Boj se Danajaca kada ti i darove nose.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije