Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAINING DAY

Zbogom PC, stigli su tanki klijenti

Veritas
Foto: emedjimurje.hr
16.04.2014.
u 12:21

Iskusni stručnjaci iz IGEL-a i Veritas Grupe prezentirali su sadržaje tvrtke Igel GmbH

U organizaciji Veritas Grupe i tvrtke IGEL Techology Germany održano je predavanje pod nazivom "IGEL training day - Fast Track Training", piše portal emedjimurje.hr.

Po prvi puta na ovim prostorima, u Hotelu International u Zagrebu, ove srijede 9. travnja 2014. iskusni stručnjaci iz IGEL-a i Veritas Grupe prezentirali su sadržaje tvrtke Igel GmbH. Trening je bio namijenjen starim kao i novim potencijalnim IGEL partnerima te većim korisnicima, odnosno kupcima.

Na treningu su prisustvovali partneri iz  Zagrebačke banke, Sberbanke, Hypo banke, King ICT, HEP-a, Zavod za Norme, Admirala i drugi. Cilj treninga bio je pokazati kako biti uspješan i suveren pri korištenju, savjetovanju te prodaji SBC / VDI rješenja.

Senior IT consultant Veritas Grupe Nikola Murk, mag.posl.inf. objasnio je što su u stvari tanki klijenti.

Tanki klijenti

Ono što je najvažnije istaknuti kod njemačkog proizvođača jest visoko kvalitetni tanki klijent. Tanki klijenti su moderan oblik osobnih računala i terminala. Za razliku od osobnih računala, na tankim klijentima se ne pokreću aplikacije i ne pohranjuju podaci; jednostavno skupljaju unesene podatke, klikove miša i/ili audio/video unose korisnika te prikazuju sučelje aplikacija - jednostavnije rečeno pružaju pristup aplikacijama koje se pokreću drugdje na mreži te teže postizanju istog korisničko iskustva kao kod osobnog računala. Mogu se koristiti za širok spektar zadataka, od obrade teksta, elektronske pošte, obrade podataka, glasa, multimedije itd.

Prednosti nad računalima i terminalima

- Budući da su aplikacije postavljene centralno na serveru, cijela IT  infrastruktura postaje puno jednostavnija i lakša za upravljanje

- Jednostavno upravljanje, minimalizirana mogućnost grešaka u konfiguriranju. Softver za upravljanje tankim klijentima dramatično smanjuje intervencije IT podrške

- Ukupna cijena vlasništva (TCO) desktopa je dramatično niža, IT budžeti se mogu smanjiti za 25% ili više

- Podaci su puno sigurniji budući da su centralizirani i backupirani,  što je u skladu sa mnogim regulativama o zaštiti podataka.

- Činjenica da ne postoje pokretni dijelovi i da nema lokalnog tvrdog  diska čini tanke klijente otporne i vrlo pouzdanima. Prosječni vijek  trajanja tankog klijenta može biti do osam godina, što donosi dramatičan povrat ulaganja (ROI)

- Organizacijske i IT promjene postaju puno lakše zbog brzine i lakoće  širenja (primjene - rollout) i postavljanja

- Tanki klijenti koriste puno manje energije od PC računala, i mogu smanjiti emisiju CO2  do čak 77%, čak i ako se uračunaju dodatni kapaciteti servera i centralno hlađenje podatkovnog IT centra (Fraunhofer istraživanje)

Ove uštede energije mogu ponuditi  šestogodišnje (ili kraće) isplaćivanje investicije u tanke klijente samo  u uštedi električne energije (računato prema komercijalnim cijenama električne energije po KWh 2009 u NE SAD-u, prema Ministarstvu energije SAD-a).

Na web stranici www.igel.hr odnosno www.veritas-grupa.hr možete dobiti više informacija o pojedinim serijama.

Veritas Grupa d.o.o.

Veritas grupu čine tim mladih stručnjaka iz područja, managementa, IT-a i marketinga, kojima je cilj pomoći tvrtkama da postanu moderne, okrenute prema budućnosti, profitabilne, da postanu uspješne, pomoću efikasnog i isplativog IT-a, koji im mora biti veliki oslonac pri ostvarivanju njihovih strateških planova, a ne samo servisna služba. Orijentirani su na internet tehnologije, softver i hardver za desktop virtualizaciju.

Generalni je distributer njemačke tvrtke IGEL Technology, proizvođača visokokvalitetnih tankih klijenata, softvera za njihovo upravljanje i softvera za migraciju/konverziju PC računala u tanki klijent.

Direktor i vlasnik tvrtke Dejan Kovač, izjavio je da je trening ispunio sva očekivanja, obzirom da su se odazvali svi pozvani.

- Budućnost je u sustavima koje smo predstavili, a potencijal je ogroman. Naše tanke klijente koriste poznate hrvatske banke i jake korporacije. Sljedeći trening će se održati u rujnu. Do tada ćemo ostvariti naš sljedeći cilj koji je u završnoj fazi - formiranje Thin client centra.

To će biti prvi na svijetu specijalizirani centar za tanke klijente putem kojeg ćemo distribuirati tanke klijente po cijelom svijetu. U naš projekt su uključeni vodeći proizvođači tankih klijenata od Njemačke pa do Kine - komentirao je Kovač.

Osim IT-a, Veritas grupacija pruža usluge Business & life coachinga te usluge menadžmenta za organizatore igara na sreću (casina, klubovi).

>> 3D printeri uskoro u svakom domu

Komentara 1

BE
berija
16:42 16.04.2014.

Autor Večernji.hr očito je prenio brošuru punu fraza na engleskom. Trebalo bi vam zabraniti rad u Hrvatskoj. Ovo što ste učinili odurno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije