Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uradi sam

VIDEO Želite vlastitog robota? Isprintajte si ga!

Gordan Kožulj
Foto: Renato Branđolica
1/2
23.01.2013.
u 15:13

Francuski umjetnik objavljuje besplatne planove za printanje pojedinih dijelova robota

Francuski umjetnik Gael Langevin na svojoj stranici objavljuje datoteke za trodimenzionalno printanje dijelova robota "InMoov", prenosi Tech Crunch. Svi koji to žele na temelju planova mogu izraditi robota koristeći ABS-plastiku, Arduino-ploče i nekoliko pogonskih sklopova. Preuzimanje planova potpuno je besplatno, a većinu dijelova moguće je isprintati pomoću kućnog 3D printera.

Langevin je početkom siječnja na YouTubeu objavio i video u kojemu prikazuje kako robot funkcionira slušajući glasovne zapovijedi. Komentari gledatelja uglavnom su pozitivni.

"Evo zašto će 3D printeri zauvijek promijeniti čovječanstvo. Svaka čast Gael, odličan posao", napisao je jedan korisnik YouTubea.

>> VIDEO: Upoznajte Diega – robot-dijete smije se i uči

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije