Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Girls in ICT day

Treću godinu za redom održan Lemax-ov „ICT Supergirls“

Girls in ICT day
Foto: Promo
1/2
28.04.2017.
u 16:02

Povodom međunarodnog „Girls in ICT day“ koji se održava svake godine u travnju, u prostorijama poduzeća Lemax (iTravel Software) treću godinu zaredom u srijedu 26.4.2017. održan je „ICT Supergirls 2017“, event čija je svrha podizanje svijesti mladih žena o važnosti tehnologije kao preduvjeta za uspješnu karijeru.

„Cilj eventa je približiti mladim djevojkama pozicije i područja kojima se mogu baviti unutar ICT sektora, te ih potaknuti da odaberu karijeru u tom području, jer ICT ne podrazumijeva samo programiranje.“ izjavila je jedna od organizatorica.

"ICT Supergirls 2017" okupio je studentice završnih godina fakulteta koje su kroz zanimljiva predavanja, networking i primjere iz prakse imale priliku poslušati doživljaje i iskustva uspješnih žena iz ICT sektora, te saznati mnoštvo informacija o prednostima i izazovima koje pruža ICT industrija.

Predavačice su poručile mladim djevojkama da pobijede strah, budu uporne, povežu se s ljudima i uživaju u tehnologiji.

Na eventu je po prvi puta predstavljen mentorski program „You can do IT“ - inicijativa koju su pokrenule uspješne žene iz tvrtke Lemax kako bi podijelile znanja i iskustva s djevojkama koje žele promijeniti ili tek trebaju odabrati svoje buduće zanimanje, saznati potrebne informacije te dodatno razviti samopouzdanje.

„Event mi se izuzetno svidio jer sam imala priliku upoznati nove ljude i saznati korisne informacije. Svakako ću se prijaviti za mentorski program kako bih unaprijedila postojeće vještine i stekla nova iskustva koja će mi pomoći u profesionalnom razvoju.“, izjavila je jedna od sudionica.

Uz Lemax predavačice projektu su se odazvale i brojne uspješne žene s ICT scene – Mia Biberović (Netokracija), Iva Biuk (Amphinicy Technologies), Martina Grgić (Smart Lumies) i Ivana Herceg Batić (Atlantic Grupa). Cijeli event podržali su različiti sponzori - Beauty Box i Dr. Theiss, a nekoliko sretnica osvojilo je sudjelovanje na besplatnoj radionici robotike u organizaciji Gradionice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije