Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj puta

Toyota: Prestat ćemo prodavati dizelaše u Europi

Toyota
Foto: MARK BLINCH/REUTERS/PIXSELL
1/2
06.03.2018.
u 10:20

"Nećemo razvijati novu dizelsku tehnologiju za putničke aute, nastavit ćemo se usredotočivati na hibridna vozila"

Toyota je najavila da će prestati prodavati automobile s dizelskim motorima u Europi.

Predsjednik europskog ogranka tvrtke Johan van Zyl rekao je u Ženevi, gdje se danas otvara jedan od najvećih auto-salona na svijetu, da će Toyota 2018. godine izbaciti dizelske motore iz svojih putničkih automobila, prenosi DW.

- Nećemo razvijati novu dizelsku tehnologiju za putničke aute, nastavit ćemo se usredotočivati na hibridna vozila - rekao je van Zyl.

Ova objava dolazi nedugo nakon što je njemački sud omogućio gradovima da zabrane starija dizelska vozila iz ekoloških razloga. Pariz je također najavio planove za zabranu dizelaša.

10 stvari koje možda niste znali o Yugu:

Toyota
1/11

Komentara 5

ZN
znam
16:42 06.03.2018.

Znanost stoji iza ovih kretanja zabrane dizela. Meksiko City je jedan od 4 velegrada koji ce zabraniti dizel do 2025 (Paris, Madrid i Atena takodjer). Analizirali su uginule pse u Mexico City-iju i ustanovili da svi psi (100%) imaju znakovee Alzheimer bolesti. Vecina djece u Mexico City-iju imaju takozvani "inhalation" Alzheimer od ispusnih plinova dizela. Dr. Tom O'Bryan je pravi strucnjak koji govori o tome. Nema to veze sa politikom nego sa zdravljem. Lp

BA
barinho19
12:31 09.03.2018.

Neću onda ni voziti nikakav auto kad ne bude više dizela. Onda ću na bicikl,autobus,vlak.

LU
Lujo123
13:42 06.03.2018.

"politika" angele merkel uništava kaj stigne i na podmukle načine pljačka Europu i polušava svijet. Nisu englezi bez veze zbrisali iz EU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije