Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITETI

Samsung lansirao nove flagship mobitele: Moćna Galaxy Ultra dovršila pretvorbu u slavni Note

Samsung Galaxy S22 Ultra
Foto: Samsung
1/14
10.02.2022.
u 10:20

Samsung je predstavio novu seriju pametnih telefona Galaxy S22 Ultra na Galaxy Unpacked virtualnom događaju. Najnoviji Ultra model praktički je postao reinkarnacija slavne Samsungove umirovljene Note serije mobitela.

Sada je ovaj model dobio ugrađenu S Pen olovku koja je bili zaštitni znak Note linije, kao i cijeli niz pojačanih performansi i značajki fotografiranja i snimanja videa, posebice u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Foto: Samsung

A sve je zapakirano u lijep dizajn i veliki AMOLED ekran (6,8 inča) 

Predstavljena su istovremeno još dva Samsungova flagship mobitela Galaxy S22 i S22+. 

Foto: Samsung

„„Kamere naših pametnih telefona promijenile su način na koji stvaramo, dijelimo i komuniciramo s drugim ljudima. Usredotočili smo se na dizajniranje naše najnovije S serije uređaja s revolucionarnim mogućnostima kamere koje rade dan i noć, a pokreću ih naše najbolje performanse do sada. Galaxy S22 Ultra povezuje omiljenu funkcionalnost Galaxy Note serije s najpoznatijim značajkama S serije u jedinstveno mobilno iskustvo. Ovo je veliki tehnološki iskorak koji postavlja nove standarde o tome što pametni telefon zaista može biti“, izjavio je TM Roh, predsjednik i voditelj MX (Mobile eXperience) Business odjela, kompanije Samsung Electronics.  

Po prvi puta Note korisnicima omiljena S Pen olovka dolazi zajedno s jednim modelom S serije pametnih telefona. Iz Samsunga ističu da je S Pen olovka za Galaxy S22 Ultra najbrža dosad sa 70% manjom latencijom u odnosi na lanjski model. (sada bi trebala iznositi 1,8 milisekunde).  

Foto: Samsung

Osvježen je i dizajn, elegantni metalni okvir stvara efekt zrcaljenja i cijeli uređaj djeluje vrlo luksuzno.  

Galaxy S22 Ultra donosi unapređenje kamere za napredno fotografiranje i snimanje. Napredna značajka Nightography na cijeloj Galaxy S22 seriji pametnih telefona trebala bi rezultirati s više oštrih, jasnih videozapisa i na prednjoj i na stražnjoj kameri.  

Novi foto senzor omogućava objektivima kamere da obrade više svjetla i podataka, optimizirajući razinu svjetlosti i detalja na videozapisima. Dodatno, napredne Super Clear Glass leće Galaxy S22 Ultra pametnog telefona omogućavaju glađe i jasnije noćne videozapise bez odsjaja. Auto Framing tehnologija omogućava da kamera  automatski fokusira osobe tijekom snimanja (do 10 ljudi). 

Galaxy S22 Ultra ponovno ima jak zum (100x) što je već bila odlika i na prethodnom modelu. A u obradi fotografija još više pomaže umjetna inteligencija, a ovog puta korisnicima se omogućuje i pristup RAW formatima fotografija za dodatno uređivanje. Samsung želi da se korisnici osjećaju kao da imaju profesionalnu DSLR kameru pa će biti zanimljivo vidjeti u praksi koliko im je to uspjelo jer iako su pametni telefoni strašno napredovali u kvaliteti fotografija, ipak su i ograničeni dimenzijama objektiva. 

Galaxy S22 Ultra je prvi model Galaxy S serije pametnih telefona koji je opremljen najnovijim 4nm procesorom, baterijom velikog kapaciteta (5000 mAh), kao i podrškom za super brzo punjenje od 45W. Iz Samsunga tvrde da se već za 10 minuta napuni dovoljno za snimanje 50 minuta video sadržaja. 

Novi modeli imaju napredak i u sigurnosnim značajkama što bi trebalo spriječiti potencijalne cyber napade na operativni sustav i memoriju.  

Foto: Samsung

Osim Galaxy S22 serije pametnih telefona, Samsung je na virtualnom događaju predstavio i novi Galaxy Tab S8 seriju tableta, uključujući modele Tab S8, Tab S8+ i Tab S8 Ultra. Predstavljene su i nove značajka Galaxy Watch4 pametnih satova.  

Galaxy S22 Ultra bit će dostupan od 9. veljače na hrvatskom tržištu za prednarudžbu kod ovlaštenih distributera i trgovina po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 10.499 kn. Galaxy S22 dostupan je po maloprodajnoj cijeni od 6.599 kn, a Galaxy S22+ po maloprodajnoj cijeni od 7.999 kn.

Komentara 1

FA
FantaOrange
03:44 11.02.2022.

Stave penkalu u mobitel a nemreju 3.5 mm jack

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije