Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DILJEM HRVATSKE

Program Generacija Next započeo edukacijom više od 50 mentora mladih STEM-ovaca

13.09.2018.
u 10:24

Ovogodišnji donacijski program Generacija Next tražio je najbolje projekte iz dvije kategorije - Digitalne inovacije uz IoT i Istraživački znanstveni projekti.

U Zagrebu je započela praktična faza ovogodišnjeg donacijskog programa Generacije Next, kojim Hrvatski Telekom potiče mlade i čitavo društvo na usvajanje novih znanja i realizaciju praktičnih projekata iz STEM područja.

Radionice su namijenjene za više od 50 mentora projekata, a edukacije će se ovog tjedna, osim u Zagrebu, održavaju u Rijeci, Puli, Daruvaru i Osijeku. Mentori će na radionicama steći dublji uvid u primjenu tehnologije interneta stvari (IoT) kroz najsuvremeniju edukacijsku platformu Arduino.

Ovogodišnji donacijski program Generacija Next tražio je najbolje projekte iz dvije kategorije - Digitalne inovacije uz IoT i Istraživački znanstveni projekti. 

- Ponosna sam što smo prva kompanija koja je prepoznala važnost poticanja STEM edukacije, a programom Generacija Next nastavljamo poticati STEM revoluciju u Hrvatskoj. Naš donacijski natječaj u potpunosti je usmjeren talentiranim mladim ljudima koje oduševljava potencijal STEM tehnologija. Institucijama čije je projekte odabrao ugledni stručni žiri osiguravamo mentorstvo kako bi uspješno realizirali svoje ideje, a u svibnju planiramo veliku izložbu realiziranih učeničkih radova - izjavila je Nina Išek Međugorac, predsjednica žirija i direktorica Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Donacijskim programom Generacija Next Hrvatski Telekom ove godine sa 900.000 kuna podržava razvoj projekata baziranih na praktičnoj primjeni znanja iz STEM područja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije