Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odustali

Povlače prijedlog zakona SOPA dok ne pronađu bolje rješenje

sopa,prosvjed (1)
Reuters/PIXSELL
20.01.2012.
u 21:22

Čuo sam dosta kritika i uzeo sam u obzir njihovu zabrinutost zbog predloženog zakona - kaže Smith

Lamar Smith, glavni zagovornik zakona SOPA, objavio je danas kako se povlači taj prijedlog zakona dok ne pronađu bolje rješenje, piše Mashable.com. Podsjetimo, SOPA-om (Stop Online Piracy Act) se htjelo stati na kraj piratstvu.

- Čuo sam dosta kritika i uzeo sam u obzir njihovu zabrinutost zbog predloženog zakona kojim bi riješili problem online piratstva - kazao je Smith.

- Moramo ponovno analizirati kako na najbolji način riješiti problem stranih lopova koji kradu i prodaju američke inovacije i proizvode. Problem online piratstva je prevelik da bi se ignorirao. Krada američkog intelektualnog vlasništva košta američku ekonomiju više od 100 milijardi dolara godišnje, a rezultira gubitkom tisuća radnih mjesta. Kongres ne može samo gledati i ništa ne činiti dok su američki inovatori i kreatori pod napadom - smatra Smith.

Zbog prosvjeda brojnih internetskih portala u kojem su sudjelovali Google i Wikipedia, izglasavanje zakona SOPA i PIPA (Protect IP Act), odgođeno je do daljenjega, iako se prvotno trebalo održati 24. siječnja, piše Reuters.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
22:16 20.01.2012.

To je bar jednostavno riješiti - uvedite harač svim pretplatnicima interneta, kao da svatko skine određen broj podataka u nekom razdoblju, slično kako je to uvedeno zu rvacku - svatko ko kupi neki medij za snimanje, plaća harač, snimao on ili ne - pretpostavlja se u naprijed da su svi lopovi

OB
-obrisani-
22:24 20.01.2012.

Dakle, uvedite harač, po uzoru na rvacki ZAMP, tako da svi plaćaju kao da su pirati, da cijelo društvo podijeli teret piratstva pojedinaca - Inače, koautor tog rvackog zakona o haraču je - glavom i bradom, naš precednik - praveDNOst

DR
drznedaj
23:50 20.01.2012.

Pa nije taj harac samo u Hrvatskoj, A kaj se tice izjava ovog republikanskog morona: AK na americko intelktualno vlasnistvo i inovacije misli na one filmove za priglupe te muziku tipa Lady Gage, pa zabrani izvoz i gotovo. Imat cetee cist racun, izvan Amerike je zabranjno gledat i slusat americke inovacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije