Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova mogućnost

U Zagrebu možete naručiti Uber s dječjom sjedalicom

Uber
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
11.05.2017.
u 07:00

Uber koristi sjedalice Recaro Young Sport Black koje imaju certifikat ECE R44, te su usklađene sa sigurnosnim standardima Europske unije

Uberovi korisnici u Zagrebu od prošlog tjedna mogu naručiti vozilo opremljeno dječjom sjedalicom. Usluga se koristi tako da se unutar aplikacije, nakon odabira krajnje destinacije, odabere opcija Dječja sjedalica i zatraži vozilo.

Dječjim sjedalicama bit će opremljeno 90 vozila unutar usluge UberSELECT, a u Uberu kažu da su odabrana nova i prostranija vozila te najbolje ocijenjeni vozači. Uber koristi sjedalice Recaro Young Sport Black koje imaju certifikat ECE R44, te su usklađene sa sigurnosnim standardima Europske unije, a pogodne su za djecu od 9 do 36 kilograma, odnosno od 9 mjeseci do 12 godina.

- Sigurnost nam je iznimno važna, na njoj kontinuirano radimo i nastojimo je unaprijediti te učiniti još pristupačnijom za sve naše korisnike. To je razlog zbog kojeg smo odlučili pokrenuti novu uslugu “Dječja sjedalica” u suradnji s našim partnerima Abrakadabrom i Recarom. Od sada će svi korisnici Ubera koji žele sa svojim djetetom otići u vrtić, školu, park ili centar grada moći jednostavno u aplikaciji odabrati opciju “Dječja sjedalica” i vozilo sa sjedalicom doći će po njih - rekao je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Udruga Roda redovno provodi akcije edukacije roditelja o korištenju autosjedalica, no njihovi podaci i dalje pokazuju zabrinjavajuće brojke. Mandica Petričević, voditeljica projekta „Sigurno u autosjedalici“ iz Udruge Roda istaknula je važnost uporabe dječjih autosjedalica kako bi se spriječile ozbiljne i smrtonosne ozljede djece pri sudaru.

- Dječje autosjedalice, kada se pravilno koriste, smanjuju rizik smrti uslijed sudara čak do 70%, te rizik ozbiljnih ozljeda do 60%. Sigurna sam da će ova Uberova inicijativa doprinijeti sigurnosti najmlađih na cestama i drago mi je vidjeti da se ulaže trud u podizanje svijesti i edukaciji javnosti o važnosti upotrebe autosjedalica - rekla je Petričević.

Glumica Jelena Perčin i voditeljica Ana Miščević oduševljene su novom uslugom jer neće morati koristiti vlastiti automobil kada odlaze s djecom na sportske aktivnosti, druženja i šetnje gradom. „Svog sina redovno vozim na razne sportske aktivnosti i problem s kojim se kontinuirano suočavam je traženje parkinga, a ova će mi opcija sigurno uštedjeti puno vremena“, istaknula je Ana.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Opcija “Dječja sjedalica” razveselila je i poznatu voditeljicu i mamu Marijanu Batinić koja je odmah iskoristila priliku isprobati novu uslugu sa svojom malom Enom. “Uber koristim jako često pogotovo kada kasnim na dogovore i kada želim izbjeći traženje parkinga. Ovo je upravo ono što mi sada treba jer kada je sa mnom i moja Ena neću morati više koristiti svoj auto nego ćemo moći zajedno Uberom. Nema više prebacivanja sjedalice iz auta u auto i živciranja u gužvi, tako da će mi nova usluga sigurno olakšati svakodnevicu”, izjavila je Marijana.

 

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije