Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na prijavu DORH-u

Uber: U potpunosti slijedimo hrvatske zakone, Butković je pod pritiskom!

Uber
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
12.04.2017.
u 15:34

Radna podskupina koju je formiralo njegovo Ministarstvo kasni s rokovima koje je samo zadalo, te se stječe dojam da je skupina osnovana bez prave namjere

Iz Ubera su danas reagirali na informaciju da je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zatražilo od DORH-a postupanje prema tvrtkama Uber Croatia i Uber BV u Hrvatskoj. U Uberu tako tvrde da u potpunosti posluje u skladu s hrvatskim zakonima te da imaju više od 85.000 aktivnih korisnika i da su stvorili više od 1.500 radnih mjesta u obrtima i tvrtkama svojih partnera-vozača. Navode i da aktivno sudjeluju u Radnoj podskupini pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kojoj je cilj izmjena Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

U potpunosti poštujući odluku Ministarstva da je Radna podskupina mjesto gdje se argumentirano razgovara kako bi svi zajedno došli do najboljeg rješenja, neugodno smo iznenađeni ovim porukama ministra Butkovića koje dobivamo preko medija. Svjesni smo da je on pod golemim pritiskom nekih interesnih skupina koje ponovno najavljuju blokade gradova i prometnica. S druge strane, Radna podskupina koju je formiralo njegovo Ministarstvo kasni s rokovima koje je samo zadalo, te se stječe dojam da je skupina osnovana bez prave namjere da se modernizira regulativa na dobrobit svih koji posluju na tržištu – poručuju iz Ubera.

U toj kompaniji smatraju da se ovim potezima pokušavaju koristiti metode zastrašivanja protiv njihovih partnera-vozača i korisnika, a to nije primjer, navode, konstruktivnog dijaloga već podsjeća na relikt iz nekih prošlih vremena koje je Hrvatska davno ostavila iza sebe. - Pozivamo ministra da se ne razgovaramo preko medija već da sjednemo za stol i argumentirano dođemo do najboljeg rješenja – predlažu u Uberu.

>> Ministarstvo: Uber krši porezne propise u Hrvatskoj

>> Ministarstvo prometa prijavilo Uber DORH-u zbog nezakonitog poslovanja

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:27 12.04.2017.

u prijevodu sa jezika velikog trgovišća, da je to agrokor, ne bi bilo nikakve prijave

DU
Deleted user
19:02 12.04.2017.

kvaliteta prijevoza losija? Mozete samo sanjati i tjesiti se. Cijena ne treba biti razumljiva, bitno je kolika je. Aplikacija postoji i besplatna je, za razliku od telefona gdje se ceka tko zna koliko nekad da se dobije dispecer i cija je cijena sama za sebe pljacka.

ZG
zgbuco
21:34 12.04.2017.

Ima jedna stara poslovica, koja je u stvarnosti istina. Nastala je u doba od 1945 godine u "jednoj zemlji na brdovitom Balkanu". Kada bi nastala frka, i narod počeo preispitivati povjerenje prema svojim drugovima u rukovodstvu, drugovi koji nisu imali pojma o poslu kojega rade, odmah su osnivali razna istražna tjela, kordinacije, radničke savjete i komisije. Tako je i nastalaposlovica-poštapalica:"Ako želiš da se nešto ne riješi osnuj komisiju ili neko drugo tijelo!" Ta zemlja na brdovitom Balkanu se raspala 90-ih, ali je mentalni sklop ostao isti.Ljudi dolaze na funkcije po zaslugama i bez kvalifikacija, pa nam zato tako i je. Kada već niste kvalificirani i ne kužite što radite ili što bi trebali raditi, dovoljno je pratiti kako su ovaj problem rješile druge članice EU. Ne trebate ništa puno razmišljati i trošiti svoje sive moždane stanice, već samo par istih pokreta prstima i pokreta mišom, kao kad ste radili svoje diplomske ili doktorske radove. " Desni klik-Copy lijevi klik-Paste lijevi klik"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije