Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnosni uvjeti

Njemačka vlada neće spriječiti Huawei u gradnji 5G mreže

Huawei
ALY SONG/REUTERS/PIXSELL
14.10.2019.
u 13:29

Njemačka kancelarka Angela Merkel i ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer su još na proljeće pojasnili kako neće biti klauzula koje bi Huaweiju branile pristup natječaju za G5 mrežu

Njemačka vlada ne namjerava kineskoj kompaniji Huawei zabraniti sudjelovanje u izgradnji mobilne mreže 5G, priopćeno je u ponedjeljak u Berlinu. "Njemački pristup je bio i ostat će da u gradnji mreže mogu sudjelovati sve kompanije koje ispune sigurnosne uvjete", rekao je jedan predstavnik njemačke vlade, a prenio Reuters.


 
Dnevnik Handelsblatt je prije toga javio kako njemačka vlada neće zbog sigurnosnih dvojbi isključiti kinesku kompaniju Huawei iz utrke za dobivanje licenci za gradnju 5G mreže. "Huawei će morati, isto kao i ostale kompanije, ispuniti sigurnosne uvjete ako želi sudjelovati u projektu", prenosi se nadalje stajalište njemačke vlade.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer su još na proljeće pojasnili kako neće biti klauzula koje bi Huaweiju branile pristup natječaju za G5 mrežu.

Huawei se, s druge strane, posebice u SAD-u nalazi na stalnom udaru kritika pod optužbom da radi u korist kineske vlade. I u Njemačkoj se pojavila bojazan da bi Huawei mogao osjetljive podatke koje će se prenositi G5 mrežom prosljeđivati kineskim vlastima.

 

Ključne riječi

Komentara 3

IT
I-To
15:31 14.10.2019.

Pa oni su jedini koji 5 g znaju raditi .

ZN
znam
07:55 15.10.2019.

The International Appeal to Stop 5G on Earth and in Space je otvoren za potpise jos ovaj tjedan. Oko 125,000 ljudi je potpisalo Appeal od cega 3,381 znanstvenika, 1,913 doktora medicine, 5,848 inzenjera, 3,525 psihologa, fizioterapista i socialnih radnika, 3,05252 medicinskih sestara. Posebno velik broj u zadnje vrijeme je potpis pcelara. Pozivam sve zainteresirane da potpisu ovaj apel.

ZN
znam
12:34 16.10.2019.

"Zna se da zdravstveni učinci kronične izloženosti EMF-u bilo koje frekvencije i bilo koje generacije štetno djeluju na živi svijet, kumulativno tijekom vremena i iz neposredne blizine. Očekuje se da će izloženost 5G signalima u rasponima ispod 6 GHz i super 20 GHz ubrzati pojavu lošeg zdravlja kod ljudi, kućnih ljubimaca, autohtonih životinja, insekata i biljaka u biosferi, koji su već pod napadom radiofrekvencijskog signala 3G i 4G LTE tehnologija." Building Biology Institute

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije