Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sergej Brin

"Internet je ugrožen, krivci su vlade, Apple, Facebook..."

Sergey Brin
Reuters
16.04.2012.
u 23:44

Slobodu interneta ugrožavaju različiti faktori među kojima su sve izraženiji napori vlada za kontrolom pristupa mreži i komunikacije građana – rekao je suosnivač Googlea Sergej Mihajlovič Brin

– Otvorenost i univerzalni pristup internetu suočeni su s najvećom prijetnjom dosad. Slobodu interneta ugrožavaju različiti faktori među kojima su sve izraženiji napori vlada za kontrolom pristupa mreži i komunikacije građana – rekao je suosnivač Googlea Sergej Mihajlovič Brin.

U intervjuu za Guardian, Brin je za narušavanje temeljnih principa interneta optužio i industriju zabave te Apple i Facebook.

– To su restriktivne oaze, kontroliraju softver koji se na njihovim platformama može koristiti i tako pridonose još većim ograničenjima – reao je Brin i dodao da nikad nije bio zabrinutiji za budućnost interneta.

Ključne riječi

Komentara 5

K1
k1milica
06:33 17.04.2012.

j..,esh.internet narodna poslovica... j.. narod....information wants to be freeee!!!

MI
misuratakid
06:53 17.04.2012.

Koji licemjeri u tom Google-u, optužuju druge za ugrožavanje slobode interneta, a kod njih ne možeš ni e-mail adresu otvoriti bez da im daš broj svog mobilnog telefona. Fuj.

BA
barbaizamerike
07:01 17.04.2012.

onama vise zna google nego li nasa rodbina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije