Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupuju novi sustav

HTC najavio da bi mogao naći zamjenu za Googleov Android

\'A woman displays an HTC \'ChaCha\' (L) mobile phone during a press conference in Taipei on July 14, 2011. The model is expected to hit the local market late July with a price tag of 342 USD. AFP PHO
AFP/Pixsell
13.09.2011.
u 08:55

Ovakvu reakciju HTC-a, čiji uređaji inače koriste operativni sustav Android, izazvala je vjerojatno i nedavna Googleova akvizicija Motorole Mobilty.

Tajvanski HTC izvijestio je da je kupnja nekog novog operativnog sustava za mobilne uređaje tema internih dogovora kompanije, prenosi TNW. No, kako predsjednica uprave Cher Wang tvrdi, neće biti impulzivnih odluka.

Ovakvu reakciju HTC-a, čiji uređaji inače koriste operativni sustav Android, izazvala je vjerojatno i nedavna Googleova akvizicija Motorole Mobilty.

Pretpostavlja se da bi, s obzirom na situaciju na tržištu, HTC mogao kupiti nedavno ugašeni Palm/HP-ov webOS.

– Mi možemo koristiti OS koji god želimo. Snaga naših mobilnih uređaja je u razumijevanju OS-a, ali to ne znači da ga moraju i proizvesti – kazala je Wang.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije