Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE GLASINE

FAZ: Apple u Njemačkoj razvija auto, proizvodit će se u Austriji

Apple
Foto: Reuters/PIXSELL
20.04.2016.
u 09:39

Apple je zaposlio bivšeg vicepredsjednika Tesle Chrisa Porritta

Već neko vrijeme nagađa se o Appleovom električnom automobilu, koji tvrtka navodno razvija pod kodnim imenom Titan. Iako službene potvrde još uvijek nema, pojavljuju se nove informacije koje ukazuju na to da će automobil s jabukom na nosu kad tad izaći na svjetlo dana.

Tako je ugledni njemački list FAZ ovaj tjedan objavio, pozivajući se na neimenovane upućene izvore, da Apple u svojem postrojenju u Berlinu drži 15 do 20 vrhunskih stručnjaka iz njemačke automobilske industrije. Navodno je riječ o svojevrsnom inkubatoru u kojemu relativno mladi ljudi istražuju ideje o vozilima budućnosti.

FAZ također piše da će Apple potpisati ugovor o proizvodnji s austrijskom tvrtkom Magna te da će se automobil proizvoditi u Austriji. Navodno bi iCar, kako ga nazivaju, trebao doći na tržište kao mali automobil 2019. ili 2020. godine. Ni u Appleu ni u Magni nisu htjeli komentirati ove glasine.

Portal Electrek u međuvremenu pak doznaje kako je Apple zaposlio bivšeg vicepredsjednika za inženjering vozila Tesle, jednog od najpoznatijih proizvođača električnih auta. Riječ je o Chrisu Porrittu, inače i bivšem glavnom inženjeru Aston Martina, koji je u Apple došao raditi na "posebnim projektima", što, piše Electrek, zapravo označava projekt Titan. Porritt je u Tesli navodno radio na platformama njihovih automobila Model S i X te na šasiji Modela 3, a tvrtku je napustio u rujnu prošle godine.

>> Rimac o navodnoj suradnji s Appleom: Ne mogu to komentirati

Komentara 1

KS
krao_sam
10:59 20.04.2016.

zar nece ovdje raditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije