Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVORI U TIJEKU

Apple želi proizvesti vlastiti samovozeći auto?

Apple
Foto: Reuters/PIXSELL
16.02.2015.
u 09:03

Neimenovani izvor tvrdi da Apple uči o proizvodnji automobila

U Appleu razgovaraju sa stručnjacima iz autoindustrije kako bi naučili proizvoditi vlastiti samovozeći električni auto, prenosi Reuters izjavu neimenovanog visoko pozicioniranog izvora iz autoindustrije bliskog pregovorima. Izvor je rekao kako Apple razmatra proizvodnju cijelog vozila, ne samo automobilskog softvera ili pojedinih dijelova.

– Čini se da ne žele veliku pomoć od proizvođača automobila – rekao je izvor koji nije želio biti imenovan. Rekao je da Apple prikuplja savjete o dijelovima i metodama proizvodnje, s fokusom na tehnologije električnih i povezanih automobila, te razmatra potencijal automatizirane vožnje.

– Potpuno automatizirana vožnja je evolucija. Proizvođači automobila polako će graditi tržište za autonomne aute tako što će prvo predstaviti povezane i djelomično automatizirane aute. Apple je zainteresiran za potencijalne načine evoluiranja automobila, što uključuje automatiziranu vožnju – također je otkrio izvor.

>> Google predstavio prvi kompletni prototip potpuno samovozećeg automobila

>> Mercedes predstavio samovozeći koncept, dnevni boravak na kotačima

Komentara 4

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
10:12 16.02.2015.

ja hoću proizvesti samopuneći račun u banci

ZG
zgblabla
10:40 16.02.2015.

...paće Varga na skijanje bez vozača

Avatar fidelio
fidelio
11:07 16.02.2015.

Ma naravno, auto će koštati 500 tisuća, morat ću ga puniti samo s ovlaštenim punjačem i službenom Apple strujom od 10kn/kWh, a gume će morati biti od originalnog kaučuka... jedva čekam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije