Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi projekt

Doniralica - Hrvatska dobiva prvu platformu za crowdfunding

walkman8
Foto: ArhivVL
1/2
19.09.2012.
u 10:56

Doniralica je namijenjena prikupljanju novca za "nesebične, kreativne i humanitarne aktivnosti organizacija civilnog društva i neformalnih inicijativa"

Po uzoru na poznate strane platforme poput Kickstartera i Indiegoga, skupina entuzijasta odlučila je pokrenuti prvu hrvatsku platformu za crowdfunding – Doniralicu. Riječ je o jednom od pet projekata koji su ušli u drugi krug natječaja Zagrebačke banke za donacije, a svi zainteresirani mogu do 28. rujna glasati putem Zabine aplikacije na Facebooku kako bi Doniralica zaživjela.

Kako ističu idejni začetnici projekta, Doniralica je namijenjena prikupljanju novca za "nesebične, kreativne i humanitarne aktivnosti organizacija civilnog društva i neformalnih inicijativa" te funkcionira na principu građanske solidarnosti, kolektivne suradnje i povjerenja.

– Ona uklanja barijere ulaska u online financijske transakcije (omogućuje doniranje SMS-om i uplatama putem interneta) te predstavlja medijatora između organizacije i donatora. Služi kao interaktivni katalog aktivnosti civilnog društva povećavajući vidljivost organizacija i potiče razvoj filantropije u Hrvatskoj. Uz integraciju s društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera, Doniralica omogućuje mjerljivu povratnu informaciju za provedene aktivnosti organizacija – ističu pokretači projekta.

Ključne riječi

Komentara 2

AU
autoritet
11:38 19.09.2012.

Čim čujem "civilne udruge" pomislim da kriptopolitičke parazite (GONG, Documenta i slični), nadam se da ovo nije za njih

CV
CENZURIRANO_VL
11:24 19.09.2012.

Ova doniralica nema veze sa crowdfundingom. Ovo je više doniranje raznim humanitarnim i građanskim udrugama, što je ok, ali nema veze sa pravim crowdfundingom ili grupnim financiranjem gdje se financiraju točno određeni projekti u znanosti, tehnologiji, filmu, uslugama itd. Štoviše crowdfunding je vrsta ulaganja koja se kasnije isplati investitoru koji može uložiti i manje svote novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije