Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN KANADE

Daniel Ricciardo pobijedio nakon infarktne završnice u Montrealu

Formula 1
Foto: REUTERS/Mathieu Belanger
1/9
08.06.2014.
u 22:45

Vodstvo se mijenjalo više puta, a na kraju su iza pobjednika bili Rosberg i Vettel.

Daniel Ricciardo slavio je prvi put u karijeri nakon kaotične utrke u Kanadi gdje se vodstvo u zadnjem dijelu utrke mijenjalo nekoliko puta. Nico Rosberg je bio u problemima gotovi cijelu utrku, no izvrsnom vožnjom je stigao do drugog mjesta. Najbolju trojicu danas je zaokružio Sebastian Vettel.

Već se na startu utrke dogodio veliki incident. Max Chilton je proklizao na ulasku u treći zavoj i katapultirao svog timskog kolegu Bianchija u zid. Julesov bolid se praktički raspao, stoga izlazak sigurnosnog automobila nije bio upitan, koji je na stazi ostao sve do 7. kruga. Nakon ponovljenog starta, gotovo svi vozači su ostali na svojim pozicijama. Hamilton je u 10. krugu povratio izgubljenu poziciju na startu od Vettela.

Foto: REUTERS/Mathieu Belanger

Daniel Ricciardo bio je prvi vozač koji je posjetio boks, i to već u 14. krugu. Zatim su do 20 krugova obavljena gotovo sva zaustavljanja. Hamilton je ubrzo nakon pit stopova dostigao Rosberga te, iako je bio u DRS zoni, nije uspijevao naći načina za proći. Polovicom utrke Mercedesi počinju gubiti snagu, što se jako odrazilo na njihova vremena. U 46. krugu se zaustavio niz od 414 krugova u vodstvu kada je Massa preuzeo vodstvo. Utrka se tada potpuno preokrenula. Rosberg je ponovno preuzeo vodstvo u 49. krugu nakon Massinog ulaska u boks. Iako je imao problema s kočnicama, Rosberg je sjajno vozio te uspijevao zadržati vodstvo ispred Pereza, Ricciarda i Vettela.

U završinici utrke smo imali pravi triler. Zadnjih 10 krugova je na stazi bilo mnogo bitki, što za vodstvo, što za ostalih 4-5 pozicija. Rosberg je uspijevao napraviti prednost u prvom i drugom sektoru nad Perezom, pa mu Meksikanac nije mogao ući u DRS zonu. Utrka je na kraju kulminirala. Prvo je Ricciardo pretekao Pereza te se probio na drugo mjesto, a onda je krug prije kraja utrke u prvoj DRS zoni prestigao Rosberga za vodstvo u utrci. Isto je na istoj ravnici uradio Vettel kada je pretekao Pereza. A zatim se dogodio strašan sudar između Masse i Pereza na kraju startno ciljne ravnine, kada je u pokušaju zatvaranja zablokirao Massu i poslao ih u zid. Srećom, oba vozača su u redu.

Sljedeća utrka je na rasporedu za dva tjedna, a vozi su u Austriji.

POREDAK:

1. Daniel Ricciardo (Red Bull)
2. Nico Rosberg (Mercedes) +4.2
3. Sebastian Vettel (Red Bull) +5.2
4. Jenson Button (McLaren) +11.7
5. Nico Hülkenberg (Force India) +12.8
6. Fernando Alonso (Ferrari) +14.8
7. Valtteri Bottas (Williams) +23.5
8. Jean-Eric Vergne (STR-Renault) +28.0
9. Kevin Magnussen (McLaren) +29.2
10. Kimi Räikkönen (Ferrari) +53.6

>> Više pročitajte na GP1.hr

>> Ricciardo diskvalificiran! Magnussen se popeo na drugo mjesto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije