Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO U BOLNICI

Alonso kao pilot vojnog lovca: Bar su mi zubi čitavi

fernando alonso
Foto: Twitter.com
04.11.2013.
u 17:03

– Barem mi zubi nisu izletjeli iz usta! – našalio se Alonso te poslije na Facebooku objavio fotografiju iz bolnice.

Sebastian Vettel plaćao je runde slaveći pobjedu u Abu Dabiju u noći s nedjelje na ponedjeljak, a njegov najveći rival ju je proveo u – bolnici! Naime, Fernando Alosnso u jednom je trenutku utrke pri 240 kilometara na sat poletio u zrak prešavši preko crveno-bijele pasice kada je pokušao izbjeći sudar s vozačem Tora Rossa Jean-Ericom Vergneom na izlasku iz boksa. Katapultiralo ga je u zrak, a prizemljio se na sili od 28G! To je tri puta više nego što osjete piloti vojnih mlažnjaka!

– Izlazio sam iz boksa, bio sam uz bok Tora Rossa i nije bilo mjesta za obojicu. Problem nam rade pravila koja nalažu da se ne može koristiti puna širina staze kad su bolidi jedan uz drugog. A Vergne ju je koristio... – kazao je Alonso te dodao:

– U bolidu postoji alarm na šasiji koji diže uzbunu ako je sila veća od 18G, a primjera radi u zavojima za vrijeme vožnje je oko 5G – kazao je Španjolac koji je utrku završio na petom mjestu. Odradio je medijske obaveze, a onda produžio u bolnicu.

– Barem mi zubi nisu izletjeli iz usta! – našalio se Alonso te poslije na Facebooku objavio fotografiju iz bolnice.

– Leđa bole, udarac je bio zaista jak. Noć je prošla tako-tako. Moram proći još nekoliko testova, no vjerujem da se vraćam što prije na stazu, možda već u Austinu – dodao je Ferrarijev vozač, koji se nada pojaviti na startu utrke u SAD-u već za dva tjedna, kada je na rasporedu predzadnja utrka sezone.

– Kimi Raikkonen iza mene je 34 boda i mogao bi me stići ako neću voziti. Međutim, zadao sam si osobni cilj, a to je da ovu sezonu završim drugi kad već Vettela nisam uspio zaustaviti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije