Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strogi propisi

Volkswagen prestaje proizvoditi kombi nakon 63 godine

kombi
Volkswagen
09.11.2012.
u 11:18

Trenutačno Volkswagen svakog dana u tvornici Anchieta u Sao Paulu proizvodi 251 primjerak modela kombi

Krajem iduće godine njemački automobilski div Volkswagen prestat će s proizvodnjom modela kombi (T2) i to nakon čak 63 godine kontinuirane proizvodnje.

Taj se legendarni model još uvijek proizvodi, i to samo u Brazilu, ali zbog pooštrenih sigurnosnih propisa koji stupaju na snagu 2014. godine, gase model koji ih ne može zadovoljiti, prenosi portal automotorisport.hr.

Prema novim sigurnosnim propisima svi automobili prodani u Brazilu moraju biti opremljeni ABS sustavom te moraju imati zračni jastuk za vozača i suvozača. Tako je odlučeno da se prekida proizvodnja modela prvi put predstavljenog davne 1950.

Trenutačno Volkswagen svakog dana, u tvornici Anchieta u Sao Paulu, proizvodi 251 primjerak modela kombi.

Ključne riječi

Komentara 1

K1
k1milica
19:25 10.11.2012.

a otud ime kombi za furgon... ( levis rifle)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije