Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO U HRVATSKOJ

Škoda Yeti - gradski šminker ili terenac s pogonom na sve kotače

Škoda Yeti
Foto: Škoda
1/3
30.01.2014.
u 10:00

Najveća novost je što će od sada u ponudi biti dvije verzije Yetija

U Hrvatsku bi do kraja ovoga tjedna ili početkom idućeg trebala stići redizajnirana Škoda Yeti. Češki crossover prvi je put predstavljen prije četiri godine, u vrijeme kad su se kompaktna crosover/SUV vozila mogla nabrojati na prste. Danas je konkurencija sve brojnija, pa je osvježenje bilo neizbježno.

Prtljažnik prima 405 litara

Najveća novost je što će od sada u ponudi biti dvije verzije Yetija, u gradskoj City varijanti s pogonom na prednje kotače i Outdoor inačici s pogonom na sva četiri kotača.

Te dvije verzije razlikuju se vizualno, pa će gradski Yeti imati branike, bočne letvice i pragove u boji karoserije, kako bi izgledao elegantno. Kod terenskog Yetija ti će elementi biti plastični, što naglašava njegov off-road karakter.

Osim toga, Yeti je dobio novu rešetku hladnjaka po uzoru na novu Octaviju i Rapid, kao i novi izgled svjetala. Uz doplatu će se moći naručiti LED prednja i stražnja svjetla.

Yeti će se nuditi i uz četiri vrste novodizajniranih alu naplataka, a u ponudi će biti i četiri nove boje karoserije.

VarioFlex sustav stražnjih sjedala podrazumijeva tri stražnja sjedala koja se mogu pojedinačno preklopiti ili ukloniti. I suvozačko sjedalo se može preklopiti, a Yeti nudi i sklopive stolove na leđima prednjih sjedala, mnogo pretinaca i držača za boce.

Kutijasti oblik dostavnjaka omogućuje mnogo prostora za glavu na stražnjim sjedalima, čak 1027 milimetara. Zapremina prtljažnika je 405 litara, a može se povećati na 1760 litara.

Početnih 105 konja

Yeti će se nuditi sa sedam modernih motora. Svi su s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem. Početni benzinski motor je 1,2 TSI sa 105 KS, a dizelski 1,6 TDI također nudi 105 KS. Top motor u ponudi je 2-litreni TDI sa 170 konja. Dakako, uz doplatu se može naručiti i automatski DSG mjenjač s dvostrukom spojkom.

Yeti u hrvatske prodajne salone stiže početkom veljače, a cijene još uvijek nisu poznate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije